Чекають на провокації: як поліції готується до 9 травня в Україні
Чекають на провокації: як поліції готується до 9 травня в Україні

Чекають на провокації: як поліції готується до 9 травня в Україні

В Україні 9 травня очікується близько 290 заходів із покладанням квітів і 50 автопробігів. Порядок охоронятимуть понад 6,9 тисячі поліцейських та понад 1,4 тисячі військовослужбовців Нацгвардії. Копи чекають на провокації, а штрафувати бабусь, які хочуть покласти квіти не будуть.

Про це йшлося сьогодні, 8 травня, під час наради під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового. У ній також взяли участь голова Нацполіції Ігорь Клименко та його заступник Олександр Фацевич, передає пресслужба МВС.

Яровий наголосив, що необхідно забезпечити карантинні заходи під час проведення акцій. Поліція має заздалегідь інформувати громадян про обмеження.

"Безумовно, не обійдеться без провокацій, ми маємо бути готовими до їхнього попередження", - додав Яровий. Голова Нацполіції зазначив, що вже проводиться підготовча робота.

"Ми не стаємо на бік тієї чи іншої сили, ми маємо право висловлювати тільки точку зору закону. А за законом у нас тривають карантинні заходи. Звертаюся до всіх співробітників: не треба штрафувати бабусь та дідусів, які хочуть покласти квіти. Треба забезпечити їхній безперешкодний доступ до місць покладання квітів з дотриманням карантинних заходів. Громадяни, які хочуть вшанувати загиблих у Другій світовій війні, мають зробити це. Утім для нас безпека людей – на першому місці", - наголосив Клименко.

Зазначається, що 9 травня основною формою проведення заходів будуть автопробіги. Вони охоплюватимуть не лише території обласних центрів, а й районів та міст обласного значення. Насамперед це Донецька, Луганська, Запорізька, Миколаївська, Херсонська, Одеська та Харківська області.

"У цих ситуаціях поліція має не допустити та роз’яснити всім учасникам два аспекти: всі охочі, які не можуть взяти участь в автопробігах, мають змогу  очікувати їхнього прибуття поблизу пам’ятних місць. Але після прибуття автоколон – всі учасники заходів в обов’язковому порядку мають дотримуватися всіх карантинних вимог", - зазначив Фацевич.

Водночас під час наради було наголошено на необхідності дотримання виконання закону про декомунізацію та недопущення використання забороненої символіки.

Нагадаємо, більшість українців вважають, що в Україні на офіційному рівнімають відзначатися дві пам’ятні дати – 8 Травня та 9 Травня, а також переконані, що СРСР та Німеччина відповідальні за початок світової війни. 

Источник материала
loader
loader