Тести, тренування в масках і дистанція: стало відомо, як клуби УПЛ будуть повертатися на поле
Тести, тренування в масках і дистанція: стало відомо, як клуби УПЛ будуть повертатися на поле

Тести, тренування в масках і дистанція: стало відомо, як клуби УПЛ будуть повертатися на поле

7 травня в Будинку футболу відбулося обговорення медичного протоколу для клубів української Прем'єр-ліги (УПЛ), а також Першої та Другої ліг (ПФЛ) для відновлення тренувального процесу.

Даний протокол буде затверджено за сприяння Міністерства охорони здоров'я. Очікується, що незабаром медичний протокол для тренувального процесу повинні отримати клуби УПЛ і ПФЛ і застосувати його до і під час відновлення тренувального процесу. Старт тренувань футбольних клубів очікується з 12 травня, пише Sportarena.

Для офіційних матчів буде розроблений окремий протокол - документ буде готуватися до поновлення змагань. За попереднім планом, перший матч УПЛ після карантину буде зіграно 30 травня.

Що буде в медичному протоколі для тренувань?

  • До початку тренувань клуби повинні будуть провести тестування на коронавірус шляхом ПЛР-діагностики. Тести повинні здати всі, хто бере участь у тренувальному процесі: гравці, тренери, клубний персонал.
  • У разі позитивного тесту на COVID-19 клубам буде запропоновано повідомити про це в Спортивно-медичний комітет УАФ.
  • Кожен футбольний клуб зобов'язується призначити відповідальну особу за дотримання протиепідеміологічних заходів. Цей співробітник клубу повинен провести роз'яснювальну роботу в клубі з інформування про можливі симптоми хвороби і дотримання гігієнічних заходів.
  • Протокол просить клуби не перебувати довго в приміщеннях, а в разі перебування в приміщенні його площа повинна бути з розрахунком 10 кв. м. на одну людину.
  • Щодо приміщень загального користування (роздягальні, душові) слід дотримуватися відстані не менше 2 метрів між гравцями.
  • При можливості двері між приміщеннями слід тримати відкритими, щоб мінімізувати контакт з дверними ручками.
  • Перед початком кожного тренування протокол просить клуби проводити медичне обстеження і стежити за об'єктивними показниками гравців і персоналу: в першу чергу, температури тіла кожного футболіста і члена персоналу, задіяного в тренувальному процесі.
  • Щодо дезінфекції, то їй відведено окрему роль. Дезінфікуючий засіб має бути перед кожним приміщенням або в ньому.
  • Обробку інвентарю для тренувань (м'ячі, стійки тощо) слід проводити до тренувань та після тренувального дня.
  • Тренажерами можна користуватися в захисних рукавичках і в медичних масках.

Від 12 до 17 травня клуби повинні провести тестування та перевірити здоров'я гравців, а також тренерського штабу. Після цього ще 13 днів займе процес підготовки до рестарту. Ігри поновляться 24-м туром.

Матчі Чемпіонату України були призупинені від 17 березня. В УПЛ після 23 турів лідирує "Шахтар".

упл таблиця перед карантином

Нагадаємо, дочасно завершено два футбольні чемпіонати: нідерландську Ередивізію без визначення чемпіона та французьку Лігу 1. Чемпіоном Франції сезону-2019/20 став ПСЖ.

6 травня уряд Німеччини дозволив поновити сезон Бундесліги. Матчі стартують 16 травня.

 

 

 

Источник материала
loader
loader