У Харківській області закрили дитячу поліклініку через масове інфікування персоналу
У Харківській області закрили дитячу поліклініку через масове інфікування персоналу

У Харківській області закрили дитячу поліклініку через масове інфікування персоналу

У місті Первомайський в Харківській області закрили на карантин дитячу поліклініку, 9 працівників якої мають коронавірус.

Про це заявив в зверненні міський голова Микола Бакшеєв.

 «Рішення про закриття дитячої поліклініки на карантин ухвалено  остаточно. У місті 14 хворих, 9 з яких - медичні працівники. При цьому, у всіх хворих задовільний стан здоров'я. Більшість з них не мають взагалі ніяких симптомів. Інші - протягом 2-3 днів мали температуру тіла 37-39, після чого зникали будь-які симптоми захворювання », - розповів Бакшеєв.

За його словами, всі інфіковані перебувають під контролем, а поліклініка буде закрита на час протиепідемічних заходів - обстеження працівників і проведення дезінфекції.

Він додав, що епідемічні розслідування про шляхи інфікування медиківтривають, ймовірно, коронавірусна інфекція поширилася від трудових мігрантів, які повернулися з Росії. До цих вихідних в місті не було зареєстровано жодного випадку.

Нагадаємо, від 11 березня на всій території України запроваджений карантин задля протидії новому коронавірусу. Обмежено проведення масових заходів, закриті кордони, роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями також обмежено, заклади громадського харчування не працюють.

Наразі карантин подовжено до 22 травня. Однак вже від 11 травня має відбутися низка послаблень: йдеться про відкриття парків, перукарень, літніх майданчиків, кафе тощо.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Після цього про виявлення коронавірусупочали повідомляти і в інших областях. Епіцентрами спалаху в Україні стали Чернівецька область та місто Київ, де хворобу діагностують найбільше. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

 

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader