Лукашенко каже, що після параду 9 травня у Мінську впала захворюваність на пневмонію
Лукашенко каже, що після параду 9 травня у Мінську впала захворюваність на пневмонію

Лукашенко каже, що після параду 9 травня у Мінську впала захворюваність на пневмонію

Президент Білорусі Олександр Лукашенко стверджує, що після того, як був поведений військовий парад у Мінську 9 травня, у столиці кількість хворих на пневмонію скоротилася у два рази. Про це Лукашенко заявив під час наради 12 травня, яку транслював "ОНТ".

"Скажу щодо параду. Абсолютно був переконаний, що люди перебувають на повітрі, це не гірше, ніж там, де будуть під замком. Це і військові люди були, і які перехворіли… Але все-таки в душі, в серці, якось була настороженість. Ну і що ми отримали? У Мінську значно – вчора в два рази – зниження пневмоній", - констатував глава білоруської держави.

Він зазначив, що ситуація в країні із захворюваністю є терпимою, незважаючи на те, що уряд не запроваджував жодних карантинних обмежень, лише попередивши громадян про заходи безпеки.

Що стосується лікування коронавіруса, президент поставив вимогу, щоб у лікарнях не перетримували людей, які одужали, а переводили на санаторно-курортне лікування. Третя категорія громадян — це амбулаторні хворі, у яких не виявляються симптоми коронавіруса. За ними спостерігають бригади лікарів у кожному районі. Вони можуть перебувати вдома за нормального самопочуття, і якщо воно погіршиться, їх направляють до лікарні. Такий осередковий, а не фронтальний (з ізоляцією) метод лікування себе виправдав, підсумував президент.

За словами Лукашенка, для нього головне завдання — зберегти трудові колективи і робочі місця в країні.

Нагадаємо, 3 травня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не має наміру скасувати військовий парад на 9 травня на честь 75-річчя Перемоги, оскільки захід має глибоке ідеологічне і емоційне значення.

Напередодні у Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що у Білорусі темпи поширення коронавірусу є одними з найвищих в Європі.



Источник материала
loader
loader