Чартерними рейсами до України повернулося ще 600 осіб з різних країн світу
Чартерними рейсами до України повернулося ще 600 осіб з різних країн світу

Чартерними рейсами до України повернулося ще 600 осіб з різних країн світу

Вчора, 11 травня, до України повернулися майже 600 осіб, яких евакуювали чартерними рейсами з-за кордону. 

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ. 

Чотири чартерні та спеціальні авіарейси з Баку, Лондона, Рима та Тель-Авіва прийняв столичний аеропорт "Бориспіль". Рейси оформили прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ".

Усі прибул пройшли процедуру температурного скринінгу. Зазначається, що осіб з симптомами коронавірусу не виявили. Також ніхто з евакуйованих не скаржився на своє самопочуття. 

Під час паспортного контролю охоронці кордону перевірили правильність даних, занесених до мобільного додатку "Дій вдома". Його всі пасажири встановили на мобільні телефони, аби вдома перебувати на самоізоляції.

Загалом минулої доби прикордонники оформили на в’їзд та виїзд 13,8 тисяч громадян.

Як повідомлялося, в МЗС інформували, що понад 8,5 тисячі українцівхочуть повернутися додому. Вони зареєструвалися у спеціальній програмі "Захист" Міністерства закордонних справ і вказали, що потребують евакуації. 

Відео Коли Україна відновить міжнародне авіа- та залізничне сполучення - очільник МЗС Дмитро Кулеба

Польща, Чехія та Фінляндія заявили, що готові вже приймати українських заробітчан. Натомість Україна поки що не поспішає відновлювати сполучення з іншими країнами до кінця карантину. Коли чекати відкриття міжнародних авіа- та залізничних перевезень і як планують залучати іноземні інвестиції в Україну – на питання відповідає міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.   

Коли Україна відновить міжнародне авіа- та залізничне сполучення - очільник МЗС Дмитро Кулеба
Источник материала
loader
loader