Україна отримає $135 млн від Світового банку на поліпшення охорони здоров’я
Україна отримає $135 млн від Світового банку на поліпшення охорони здоров’я

Україна отримає $135 млн від Світового банку на поліпшення охорони здоров’я

Сьогодні, 15 травня, Міністерство охорони здоров'я України підписало угоду зі Світовим банком на отримання 135 мільйонів доларів США. Це кошти на додаткове фінансування Проєкту "Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей".

Частина суми буде спрямована на заходи проти коронавірусу. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України на сторінці у Facebook.

"Передбачається, що $35 млн з цієї суми буде спрямовано на заходи посилення захисту населення та протидії поширенню епідемії COVID-19", - зазначається в повідомленні.

Іншу частину коштів, за даними відомства, буде використано на закупівлю сучасного обладнання для відділень екстреної (невідкладної) медичної допомоги. А також посилення спроможності лікарень надавати якісну допомогу при інсультах в регіонах України. І ще на інші заходи в рамках впровадження реформи системи охорони здоров’я та зміцнення потенціалу Національної служби здоров'я України (НСЗУ).

❗️Угоду зі Світовим банком на отримання $135 млн підписано! Міністерством фінансів забезпечено можливість підписання ✍️...

Опубликовано Міністерство фінансів України Пятница, 15 мая 2020 г.

Нагадаємо, що Рада директорів Світового банку затвердив додаткове фінансування Україні в розмірі 150 мільйонів доларів в рамках проєкту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України" з метою розширення і вдосконалення соціальної допомоги сім'ям з низьким рівнем доходу, потреба в якій зросла через пандемію коронавірусу.

Источник материала
loader
loader