Через карантин бабуся вирушила з Полтави до Києва пішки
Через карантин бабуся вирушила з Полтави до Києва пішки

Через карантин бабуся вирушила з Полтави до Києва пішки

67-річна жінка йшла по узбіччі автошляху Київ — Харків — Довжанський. Їй терміново потрібно було потрапити до столиці з Полтави, а це було практично неможливо через заборону пасажирських перевезень.

Бабусю виявили на узбіччі вночі

Розгублену літню жінку на зупинці громадського транспорту "Журавка" помітив небайдужий перехожий. Він викликав поліцію, інформує пресслужба Патрульної поліції Київської області у фейсбуці.

Бориспільські поліцейські розшукали жінку вже за північ. Вона виглядала засмученою і розповіла, що змушена була терміново вирушити до Києва з Полтави. Це завдання стало практично нереальним, адже міжміський транспорт не курсує через карантин.

Під час спілкування жінка почувала себе добре та медичної допомоги не потребувала,
– мовиться у повідомленні Нацполіції.

Патрульні попросили одного з водіїв підвезти літню мандрівницю до Києва.

Коли відновлять пасажирські перевезення 

Міністерство інфраструктури розробилоплан відновлення регулярного пасажирського сполучення. Його збираються запроваджувати поступово – всього у ньому передбачені 3 етапи. Конкретні дати кожного етапу узгоджуватимуть з МОЗ.

  • Перший етап: запуск міських автоперевезень (крім маршрутних таксі) та приміських перевезень (у межах одного району), 50% приміських поїздів. Також планується запуск внутрішнього авіасполучення.
  • Другий етап: запуск міжобласних і міжнародних автоперевезень, в тому числі маршрутних таксі. Планується запуск 100% приміських поїздів, які курсуватимуть у світлий час доби, а також всіх пасажирських поїздів згідно з графіком.
  • Третій етап: передбачає запуск поїздів міжнародного сполучення та сезонних поїздів. А також запуск міжнародного авіасполучення в країни, які відкрили аеропорти для прийому/відправки міжнародних рейсів.
Теги по теме
Новости Украины Киев полиция Карантин Транспорт Ирина Пундор
Источник материала
loader
loader