Два автобуси з РФ намагалися незаконно перетнути кордон з Україною
Два автобуси з РФ намагалися незаконно перетнути кордон з Україною

Два автобуси з РФ намагалися незаконно перетнути кордон з Україною

На кордоні з Молдовою, в міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення "Могилів-Подільський-Отач" правоохоронці виявили два автобуси з РФ, які намагалися незаконно потрапити в Україну. Керував перевозкою чоловік з подвійним громадянством.

Про це повідомляє пресслужба Військової прокуратури Центрального регіону України.

Так, 15 травня на кордоні затримали чоловіка, який мав подвійне громадянство – Молдови та Російської Федерації, лейтенанта в запасі ЗС РФ. 

"Вказаний громадянин РФ у міжнародному пункті пропуску "Могилів-Подільський-Отач" намагався підкупити старшого лейтенанта ДПСУ, начальника відділення інспекторів прикордонної служби "Могилів-Подільський". Таким чином іноземець сподівався отримати дозвіл на безперешкодний пропуск двох пасажирських автобусів з іноземцями через державний кордон на територію України поза діючих обмежень карантину, що спрямовані на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19", - йдеться у повідомленні.

Чоловіка затримала військова прокуратура Вінницького гарнізону саме під час передачі суми неправомірної вигоди розміром 50 тис. російських рублів українському офіцеру-прикордоннику, предмет злочину вилучено.

Вже 16 травня суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою. А сьогодні, 18 травня, чоловіка визнали винним у злочині, передбаченому ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду), обвинувальний акт скеровано до Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області.

Нині йому загрожує штраф від п'ятисот до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Раніше повідомлялося, що громадянин Молдови планував через річку Дністер дістатися до своєї країни на гумовому дитячому басейні. Прикордонники Могилів-Подільського загону, які спіймали 32-річного порушника, заборонили в’їжджати до нашої країни упродовж трьох років.

Источник материала
loader
loader