Кличко офіційно підтвердив перемовини щодо створення "партії мерів"
Кличко офіційно підтвердив перемовини щодо створення "партії мерів"

Кличко офіційно підтвердив перемовини щодо створення "партії мерів"

Міський голова Києва Віталій Кличко підтвердив, що між мерами українських міст ведуться перемовини про створення власної партії. Раніше про це також казав і мер Дніпра Борис Філатов.

Про це Кличко розповів в ефірі телеканалу ICTV.

"Так, ми справді спілкуємося з мерами інших міст, розуміючи, що сьогодні місцеве самоврядування треба захищати, відстоювати інтереси громад. І ми розглядаємо зараз різні варіанти, яким чином ми могли би представити цю політичну силу", - заявив він.

Водночас про свою участь у цих перемовинах заявив і Борис Філатов.

"Партія місцевого самоврядування ... не мерів, а партія, яка захищає права місцевого самоврядування", - розповів він деталі нового проєкту.

Нагадаємо, 1 травня стало відомо, що мери українських міст проводять перемовини щодо можливого створення власної партії для участі у місцевих виборах. Зокрема, була проведена відеоконференція, ініціатором якої став міський голова Києва Віталій Кличко. На ній були присутні мер Дніпра Борис Філатов, а також ще кілька мерів великих міст. Від Харкова та Одеси були представлені не міські голови, а їхні представники. Також на цій конференції начебто були і представники колишнього прем’єра Володимира Гройсман.

Источник материала
loader
loader