Україна подасть до Міжнародного морського трибуналу меморандум проти РФ 22 травня
Україна подасть до Міжнародного морського трибуналу меморандум проти РФ 22 травня

Україна подасть до Міжнародного морського трибуналу меморандум проти РФ 22 травня

КИЇВ. 20 травня. УНН. Буквально до кінця тижня, а саме 22 травня цього року, ми плануємо подачу Меморандуму до Міжнародного морського трибуналу проти РФ у справі проти незаконного трьох військових кораблів та 24 членів їх екіпажу. Про це заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін повідомив в ефірі одного з телеканалів, передає УНН.

Єнін запевнив, що МЗС працює над кейсами проти Росії у повному обсязі, "жоден процес не призупинено, всі матеріали до судових слухань готуються і будуть подані вчасно".

"Буквально до кінця тижня, а саме 22 травня цього року, ми плануємо подачу Меморандуму до Міжнародного морського трибуналу проти РФ у справі проти незаконного трьох військових кораблів та 24 членів їх екіпажу", - повідомив заступник глави МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна подає до Міжнародного трибуналу ООН Меморандум: вимагає мільйонних компенсацій

Він також запевнив, що до суми позову входить і моральна компенсація морякам.

"Безумовно, ми дослідили найкращі світові практики, в тому числі практику Європейського суду з прав людини, і ми, безмовно, на максимальному рівні вимагатимемо компенсацій шкоди нашим морякам. При чому, як матеріальної так і компенсації моральних збитків", - уточнив Єнін.

Нагадаємо, раніше в МЗС України заявили, що українська сторона докладає зусиль для встановлення арбітражним судом порушення Росією Конвенції ООН із морського права при захопленні й утриманні українських військових суден “Нікополь”, “Бердянськ” і “Яни Капу”, а також 24 членів їхніх екіпажів. Моряків та кораблі Україні повернули восени 2019 року.

Теги по теме
Украина Крым МИД Украины
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader