Літній сезон 2020: відомо, коли та за яких умов у Києві можуть відкрити пляжі
Літній сезон 2020: відомо, коли та за яких умов у Києві можуть відкрити пляжі

Літній сезон 2020: відомо, коли та за яких умов у Києві можуть відкрити пляжі

Пляжний сезон у Києві, очікується, що розпочнеться від 1 червня. Але для цього відповіднийдозвілмають дати у Кабміні та в КМДА.

Про це повідомив директор з утримання прибережної інфраструктури КП "Плесо" Костянтин Пігуля, передає "Громадське радіо".

"За попередніми домовленостями початок купального сезону в Києві плануємо десь на 1 червня. Пляжі майже готові, очікуємо перевірки Держпродспоживслужби та ДСНС. Якщо карантин знімається або послаблюється, то це буде 1 червня, а якщо ні, і подовжується, то ми однозначно будемо проводити робочі наради і переносити відкриття пляжного сезону", - сказав Пігуля.

За його словами, загалом у Києві є 14 пляжів та 18 зон, де можна купатися та відпочивати. Але, у разі дозволу, то від 1 червня запрацюють лише п’ять-сім. Також Пігуля запевнив, що на пляжах вже провели обробку проти кліщів і дезінфекцію лавок та роздягальні.

"1 червня ми плануємо 5-7 пляжів відкрити, потім інші. Щоб ви розуміли, обстежити всі пляжі одночасно неможливо. Тобто, ми обстежимо пляжі з блакитними прапорами, яких у нас 8 планується в цьому році, спершу їх відкриємо, а потім інші пляжі на наступний тиждень", - додав Пігуля.

Зазначимо, що Міністерство охорони здоров'я, попри коронавірус, має намір дозволити відкрити пляжний сезон в Україні. Дозвіл також стосується і купання у річках, оскільки незважаючи на те, що в прісній воді збудник має можливість виживати, за наявними даними науковців, в річках з проточною водою інфікуватись досить складно.

Відео В Україні готують пляжі до нового сезону

В Україні готують пляжі до нового сезону. Про те, що його таки відкриють -  розповів головний санлікар. Нових вимог до облаштування місць відпочинку орендарі пляжів поки не отримали, тож, готують їх традиційно - виправляють пошкоджене зимовими штормами, підфарбовують, звозять лежаки та матраци.  

В Україні готують пляжі до нового сезону
Источник материала
loader
loader