У Луганській області оголосили жалобу за загиблим комбатом Сергієм Губановим
У Луганській області оголосили жалобу за загиблим комбатом Сергієм Губановим

У Луганській області оголосили жалобу за загиблим комбатом Сергієм Губановим

У Луганські області оголосили день жалоби за загиблим командиром батальйону "Луганськ-1" Сергієм Губановим. Про це повідомили на сторінці Луганської обласної державної адміністрації на сторінці у соцмережі Facebook.

"З глибоким сумом Луганщина сприйняла звістку про трагічну загибель командира батальону патрульної служби поліції особливого призначення "Луганськ-1" полковника поліції Сергія Леонідовича Губанова. Герої не вмирають!", - зазначив голова Луганської обласної державної адміністрації-керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Як відомо, Губанов отримав смертельні поранення під час виконання службових обов’язків поблизу села Трьохізбенка Новоайдарського району. Разом з ним постраждали троє його підлеглих.

"Від початку російської збройної агресії проти України Сергій Леонідович боронив суверенітет і цілісність нашої держави в лавах поліцейських підрозділів. Брав участь у звільненні Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного від незаконних збройних формувань. Під його керівництвом БПСПОП "Луганськ-1" успішно виконував завдання щодо патрулювання території, прилеглої до лінії розмежування, антидиверсійної діяльності. Вимогливим, але мудрим і справедливим керівництвом, бездоганною службою Сергій Губанов заслужив щиру повагу підлеглих та побратимів. Його заслуги перед Батьківщиною неодноразово відзначалися Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією України. За визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України Сергій Леонідович Губанов був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького", - йдеться у повідомленні.

Гайдай зазначив, що українцям потрібно зміцнювати наш суверенітет заради пам’яті наших Героїв.

"Громадянин, патріот, воїн, професіонал, людина честі із золотим серцем, легендарний комбат – таким Сергій Губанов назавжди залишиться в наших серцях. Висловлюю щирі співчуття його родині і побратимам.

Схиляю голову у скорботі і оголошую 22 травня 2020 року днем жалоби за загиблим при виконанні службових обов’язків полковником поліції Сергієм Губановим", - додав він.

Нагадаємо, 20 травня поблизу селища Трьохізбенка Новоайдарського району Луганської області від осколкових поранень загинув Сергій Губанов. 

"Під час виконання завдання командування штабу Операції об’єднаних сил він і троє бійців батальйону патрульної служби поліції особливого призначення "Луганськ-1" отримали осколкові поранення", - розповіли правоохоронці.

Пізніше стало відомо, що Губанов був одним з міліціонерів, які 2014 року не зрадив присягута не перейшов на бік "ЛНР". Відтоді він служив у зоні АТО на Донбасі.

Відео Командир батальйону "Луганськ 1" загинув на фронті

У Луганській області загинув Сергій Губанов - командир батальйону "Луганськ 1". Троє бійців, що були з ним, зазнали тяжких осколкових поранень, їх ушпиталили. Тим часом на передовій один український воїн зазнав поранення. Під ворожим вогнем напередодні була чи не вся лінія розмежування. Більше про війну на Сході України

Командир батальйону "Луганськ 1" загинув на фронті
Источник материала
loader
loader