Скандал з продажем собаки на аукціоні: чому Мін'юст відбирає тварин у їхніх власників
Скандал з продажем собаки на аукціоні: чому Мін'юст відбирає тварин у їхніх власників

Скандал з продажем собаки на аукціоні: чому Мін'юст відбирає тварин у їхніх власників

Глава міністерства юстиції Денис Малюська 21 травня заперечив інформацію про продаж собаки за борги. Мовиться про аукціони арештованого майна СЕТАМ.

За словами міністра, собаку конфісковани в її господаря за рішенням Краснолиманського міського суду. Все через те, що пес покусав перехожих. Про це Денис Малюська розповів на своїй фейсбук-сторінці.

Як Малюська пояснює історію з продажем собаки на аукціоні

Він переконує, що мовилось не про продаж собаки за борги. Малюська пообіцяв, що якщо не з'являться нові господарі для собаки, то викупить його сам. А згодом віддасть на перевиховання та навчання.

Розумію, що в багатьох відклалася в голові необдумана теза депутата про продаж собак для оплати комунальних послуг. Реалії життя ж дещо складніші,
– каже міністр.

Глава Мін'юсту додав, що незабаром на аукціоні може з'явитися лот з трьома левами (Річчі, Вітольд, Багіра) і п'ятьма ведмедями (Балу, Маша, Анна, Потап і Тимоша).

Зверніть увагу! В лютому депутат Євген Брагар запропонував пенсіонерці продати собаку "елітної породи", аби жінка змогла заплатити за комуналку. Втім з'ясувалось, що собака жінки – дворовий пес, а за газ вона платить 300 гривень. Суспільство обурила пропозиція нардепа. Це породило багато мемів. Найпопулярніші з них ми читайте в матеріалі за посиланням.

Чому держава відбирає тварин у їхніх власників?

  • Міністерство справді на виконання рішень судів зобов'язане відбирати тварин у їхніх власників.
  • Часто це йде на користь тваринам, яких забирають через неналежне утримання.
  • Іноді тварин забирають за борги. Водночас у міністерстві уточнююють, що як правило мовиться про свійських тварин, які мають вартість.
  • Якщо тварина є домашнім улюбленцем, її дешево викуповують назад власники через родичів або близьких.

Що відомо про СЕТАМ і чим воно займається? Це держпідприємство, створене Мін'юстом. Воно сприяє примусовому виконанню рішень судів та інших органів. На цій платформі проводять аукціони на арештоване майно. З початку функціонування системи з 2015 року тут реалізували 44 тисячі лотів на загальну вартість близько 10 мільярдів гривень.

З квітня 2020 року держпідприємство "Система електронних торгів арештованим майном" Міністерства юстиції розпочало оприлюднювати інформацію про учасників та переможців торгів арештованим майном.

Теги по теме
Новости Украины Скандал Эмал Наби
Источник материала
loader
loader