До храмів у масках і без цілування ікон - ПЦУ про відновлення служб у храмах
До храмів у масках і без цілування ікон - ПЦУ про відновлення служб у храмах

До храмів у масках і без цілування ікон - ПЦУ про відновлення служб у храмах

Православна церква України від 22 травня відновлює богослужіння в храмах за участю вірян, але лише за умови дотримання правил безпеки. Також церкви можуть відвідувати громадяни у тих областях, у яких є покращення епідеміологічної ситуації з коронавірусом COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

"У зв’язку із поступовим зняттям урядом обмежень карантину Православна Церква України від 22 травня поступово відновлює спільні богослужіння за участі мирян з дотриманням визначених заходів безпеки в регіонах, в яких простежується покращення епідеміологічної ситуації", - йдеться в повідомленні.

У церкві нагадали, що перед тим, як піти на богослужіння потрібно виміряти температуру. До церкви можна йти лише за відсутності будь-яких ознак респіраторного захворювання

Всередину храмів дозволено заходити лише у масках (у кого їх не буде, мають забезпечити у храмі). У приміщенні церкви теж треба бути у масці та не більше однієї людини на 10 кв. м приміщення храму

Церкви будуть регулярно дезінфікувати. Також вірянам нагадують, що для вшанування ікон достатньо поклону. На вході до храму розташують місця для дезінфекції рук.

У разі, якщо храм заповнений, інші віряни можуть брати участь у богослужінні на території храму, але теж із дотриманням безпечної дистанції. Церквам рекомендують забезпечити трансляцію служб на вулиці.

Причастя буде, як і раніше, подаватися кожному окремо в руки. Перед самим таїнством як священник, так і віряни мають продезінфікувати руки.

 "Ми радіємо можливості знову спільно молитися у храмах, хоч онлайн-трансляції богослужінь також триватимуть у нас на сторінках. Тому ви матимете можливість також долучатись до богослужінь дистанційно, допоки наша країна остаточно не вийде із карантину. Нехай послаблення обмежень спонукає нас до ще більшої роботи над поліпшенням ситуації", - додали у ПЦУ.

Нагадаємо, раніше у ПЦУ повідомили, що коронавірусом під обряду причастя, коли віряни п'ють вино з однієї ложки, заразитися не можна. Це також не призведе до поширення недуги. Українцям порадили дотримуватися рекомендацій відповідно гігієни і зміцнення імунітету. 

Источник материала
loader
loader