Адміністрація Трампа обговорила з силовиками можливість відновлення ядерних випробувань, - WP
Адміністрація Трампа обговорила з силовиками можливість відновлення ядерних випробувань, - WP

Адміністрація Трампа обговорила з силовиками можливість відновлення ядерних випробувань, - WP

Адміністрація президента США Дональда Трампа обговорила можливість відновлення ядерних випробувань, припинених урядом в 1992 році. Про це на умовах анонімності повідомив високопоставлений чиновник адміністрації в коментарі виданню Washington Post.

"Адміністрація Трампа обговорила питання про те, чи проводити перший з 1992 року випробувальний ядерний вибух і чи скасовувати мораторій на такі дії, що тривав кілька десятиліть. Це матиме далекосяжні наслідки для відносин з іншими ядерними державами", - зазначив чиновник.

За його словами, питання про нові ядерні випробування у США було порушене 15 травня на зустрічі високопоставлених офіційних осіб з вищих органів національної безпеки.

Високопоставлений чиновник адміністрації сказав, що демонстрація Сполученими Штатами Москві і Пекіну своєї здатності "провести швидкі випробування" може виявитися корисною з огляду на переговори про тристоронню угоду щодо контролю арсеналів найбільших ядерних держав, яку Вашингтон прагне укласти.

За словами інших двох чиновників, у ході зустрічі виникли серйозні розбіжності з приводу цієї ідеї, зокрема з боку Національної адміністрації з ядерної безпеки. Інша людина, обізнана про подробиці дискусії в Білому домі, повідомила, що в кінцевому підсумку було вирішенопро вжити інших заходів у відповідь на загрози, які походять від Росії і Китаю, і уникнути відновлення випробувань.

Цій події передувала заява представників Білого дому про те, що Росія і Китай проводять ядерні випробування малої потужності. Це твердження, однак, не було підкріплене загальнодоступними доказами, і згадані країни його спростували.

Теги по теме
Россия США Китай
Источник материала
loader
loader