Полякам планують дозволити зняти маски: які ще послаблення чекають громадян
Полякам планують дозволити зняти маски: які ще послаблення чекають громадян

Полякам планують дозволити зняти маски: які ще послаблення чекають громадян

Уряд Польщі має намір найближчим часом скасувати низку карантинних обмежень. Громадянам планують дозволити перебувати на вулиці без масок, відвідувати фітнес-зали і, ймовірно, кінотеатри.

Про це повідомляють польські ЗМІ з посиланням на уряд.

Так, за словами міністра охорони здоров’я країни Лукаша Шумовського, зняти маски дозволять лише у тих воєводствах, де рівень інфікування коронавірусом досі високий. 

"Думаю, що сьогодні чи завтра спільно з прем’єр-міністром ми про це повідомимо. У нас є три воєводства, де рівень інфікування становить одиницю або більше. Цілком можливо, що вам доведеться продовжувати носити маски. В інших провінціях цей показник нижче одного, що означає, що кількість інфекцій падає", - заявив Шумовський.

Як повідомляє rmf24.pl, у  Польщі також від 1 червня можуть дозволити знову активно займатися спортом. Очікується, що від першого літнього місяця відновлять роботу тренажерні зали та фітнес-клуби. Але в них все ж потрібно буде дотримуватися певних обмежень.

Зокрема, в приміщеннях не можна буде користуватися душовими кабінками, а після виконання кожної вправи клієнти повинні будуь дезінфікувати обладнання. Крім того, кількість відвідувачів теж буде обмежена.

Також розглядається можливість відновлення роботи кінотеатрів. У разі, якщо уряд ухвалить позитивне рішення, то в залах дозволять займати лише кожне друге місце.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський підписав розпорядження, яке дозволяє в’їхати до країни трьом категоріям, які також звільняються від обов'язкового карантину. Серед іншого, це іноземні студенти, транзитні водії та громадяни країн ЄС, Європейського економічного простору і Швейцарії, які також будуть проїздом в Польщі.

Источник материала
Поделиться сюжетом