Ні риби, ні м'яса: за яких умов у Києві запрацювали сезонні ярмарки
Ні риби, ні м'яса: за яких умов у Києві запрацювали сезонні ярмарки

Ні риби, ні м'яса: за яких умов у Києві запрацювали сезонні ярмарки

У Києві запрацювали сезонні Ярмарки.

Вони вже відкрилися в кількох районах столиці.

Щоправда, кількість яток поки що менша, ніж зазвичай.

Якщо до карантину їх було більше сотні на одній вулиці, то нині - до двох десятків.

Крім того, навіть ятки тепер змушені дотримуватися соціальної дистанції.

Сезонні ярмарки в столиці запрацювали.

Але з кількома нюансами.

Перший - екрани на наметах, а другий - обов"язковий масковий режим.

Усіх умов обіцяють дотримуватися.

Адже без цього - ярмарок можуть закрити.

А продавці ледь дочекалися відкриття.

"З великим задоволенням.

Тому що вже дуже скучили.

Я вже цим займаюся 20 років.

Весь час", - розповіла продавчиня Тетяна.

А для когось - захисні екрани - не новина.

Приміром, пані Ірина вже не перший рік користується закритим наметом.

"Ми привичні.

Він у мене був навіть зимою, всю дорогу.

В мене він вже третій год.

Я зимою вмикаю обігрівач, то він у мене і був", - каже продавчиня Ірина.

До масок та антисептиків продавці теж уже звикли.

"Вже всі за цей час звикли, за два чи три місяці привикли", - переконує жінка.

"Намагаюся відповідати тому, що треба.

Розумію, що і я зоні ризику і люди", - вважає Тетяна.

Покупці відкриття Ярмарків у столиці теж чекали з нетерпінням.

Адже тут, кажуть, дешевше, ніж у магазинах.

"В супермаркетах зараз 39-40 яблука, і так далі, а тут вони були по 15-20", - розповідає покупчиня Ніна.

"Тут свіжіші овочі.

Нам подобається, добре.

В масках всі стоять, все нормально", - запевняє покупчиня Анна.

За дотриманням карантинних умов на Ярмарках стежать інспектори Держпродспоживслужби.

"Чи були вже якісь проблеми? - Були по реєстрації потужності, до двох осіб були зауваження.

В основному ми дивимося чи є документи, чи захищена продукція плівкою.

Люди повинні бути в масках.

Люди повинні бути в рукавичках", - наголосив інспектор держпродспоживслужби Шевченківського району Юрій Лисюк.

Єдине, чим не задоволені люди: заборона на продаж м'яса та риби.

"Ми дуже розраховуємо на те, що з четверга цей ринок запрацює на повну.

І тут буде і м’ясо, і ковбасні вироби і риба, і молочні", - зауважує киянка.

Один із продавців скаржиться - раніше заробляв на продажу свинини.

А сьогодні змушений продавати лише мед.

"Якби не оце, я не знаю, чим би я годував свою сім’ю, сім’ю своїх батьків пенсіонерів.

Покупці, вони теж приходять: "а що це за ярмарок? Хотілось купить м’яса, хотілось купити молока", - каже продавець Михайло.

Коли ж скасують заборону на продаж продукції тваринного походження, має визначити місцева влада.

Валерія Павленко, Анна Несевра.

"5 канал".

Источник материала
Поделиться сюжетом