Ще не купаємося: у Києві перенесли початок пляжного сезону
Ще не купаємося: у Києві перенесли початок пляжного сезону

Ще не купаємося: у Києві перенесли початок пляжного сезону

Пляжний сезон в Києві, попри плани розпочати його від 1 червня, перенесли. Позасмагати і покупатися кияни зможуть не раніше 7 червня. Для відкриття пляжі мають отримати санітарний паспорт.

Про це повідомив головний санітарний лікар столиці Олег Рубан, передає "РБК-Україна".

Він пояснив, що для цього фахівці Держспоживслужби й Управління з надзвичайних ситуацій ведуть обстеження 14 пляжних зон Києва. За їхніми результатами пляжам мають видати санітарний паспорт. Ця процедура триватиме упродовж 7-10 днів.

"Тому можемо говорити, що у найбільш перспективному варіанті відкриття пляжів відбудеться у 7-10 числах", - прокоментував Рубан.

 Він додав, що воду у водоймах можна випробовувати лише після температури 17-18°. Нині температура менше на три-чотири градуси.

"Тоді ми зможемо провести лабораторне дослідження води і піску, а також питної води у фонтанчиках. Тоді можемо говорити про відкриття пляжів у офіційному режимі", - додав він.

Зазначимо, що Міністерство охорони здоров'я, попри коронавірус, має намір дозволити відкрити пляжний сезон в Україні.Дозвіл також стосується і купання у річках, оскільки попри те, що в прісній воді збудник має можливість виживати, за наявними даними науковців, в річках з проточною водою інфікуватись досить складно.  

Своєю чергою, у КМДА анонсували, що від 1 червня  в Києві після карантину мають намір дозволити роботу пляжів, а також відпочинкових зон біля водойм.

Відео В Україні готують пляжі до нового сезону

В Україні готують пляжі до нового сезону. Про те, що його таки відкриють -  розповів головний санлікар. Нових вимог до облаштування місць відпочинку орендарі пляжів поки не отримали, тож, готують їх традиційно - виправляють пошкоджене зимовими штормами, підфарбовують, звозять лежаки та матраци.  

В Україні готують пляжі до нового сезону
Источник материала
loader
loader