Кличко назвав умови, при яких Києву доведеться повернутися до карантину
Кличко назвав умови, при яких Києву доведеться повернутися до карантину

Кличко назвав умови, при яких Києву доведеться повернутися до карантину

Київська міська державна адміністрація розробила алгоритм, який дозволить столиці повернутися до карантину. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ході брифінгу, який транслював "112 Україна".

"Ми поступово послаблюємо обмеження. Спостерігаємо, як в цій ситуації буде поширюватися вірус. Головне - щоб послаблення не призвели до нової хвилі захворюваності. Якщо кількість хворих коронавірусом буде збільшуватися, у нас є алгоритм дій. Київ визначив умови, при яких місту доведеться повернутися до карантину", - сказав мер столиці.

Так, карантин у Київ можуть повернути при наступних умовах:

  1. Якщо загальна кількість нових випадків Covid-19 за останні сім днів складе понад 24 людини на 100 тис. населення.
  2. Якщо завантаженість ліжок у медичних закладах, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком коронавірусу, буде більше 75 відсотків.

Нагадаємо, в Києві з суботи, 23 травня, заробив наземний громадський транспорт, а з понеділка, 25 травня, відновив свою роботу метрополітен. Також з 30 травня в столиці планують відкрити ТРЦ.

Як повідомлялося, на сьогоднішній день 28 травня в Києві зафіксовано 2793 підтверджених випадки зараження коронавірусом. За весь період епідемії в Києві одужали 506 осіб. За добу в столиці зареєстровано 54 нових випадки зараження коронавірусом.

У той же час в Україні за минулу добу підтверджено 477 нових випадків. Всього в країні зареєстровано 22 382 випадку зараження коронавірусом.

Теги по теме
Коронавирус в Украине Карантин эпидемия коронавируса
Источник материала
loader
loader