У понеділок "Слуга народу" розгляне питання про відставку Арсена Авакова
У понеділок "Слуга народу" розгляне питання про відставку Арсена Авакова

У понеділок "Слуга народу" розгляне питання про відставку Арсена Авакова

У понеділок, 1 червня, на засіданні фракції "Слуга народу" буде піднято питання про можливу відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Про це голова Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський заявив в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Відверто, позиції ще не сформовані - ми на фракції ще не обговорювали, у нас засідання відбудеться у понеділок ввечері, як раз після засідання профільного комітету. Ми, звичайно, це будемо обговорювати", - сказав Монастирський.

Він зазначив, що головним при оцінці ефективності керівництва МВС стане те, наскільки швидким було сприяння у розслідуванні по справах про тортури і зґвалтування жінки у Кагарлицькому відділенні поліції і стрілянини в Броварах.

"Я прихильник того, що в цих випадках треба розглянути причини, які призвели до цих випадків, і реакції відповідних органів на цю ситуацію. Тобто були факти приховування доказів по цих справах, наскільки було сприяння швидким і яким було розслідування. Я думаю, що це буде ключовим в оцінці та ефективності, у тому числі керівництва Національної поліції і профільного міністерства", - додав Монастирський.

Нагадаємо, що 25 травня Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції затримав двох поліцейських Кагарлицького відділу поліції за підозрою в зґвалтуванні. Колишні співробітники поліції Микола Кузів та Сергій Сулима вже поміщені в СІЗО. Начальник поліції Ігор Клименко підписав наказ про розформування Кагарлицького відділу, усунення всього його керівництва і начальника Обухівського районного відділу.

Пізніше, вранці 29 травня, у Броварах сталася масштабна перестрілка. Як стало відомо, стався конфлікт між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями, і нелегальними перевізниками.

Теги по теме
Слуга народу Арсен Аваков отставка
Источник материала
loader
loader