Масові затримання в Білорусі: лідера опозиції Статкевича викрали – відео, фото
Масові затримання в Білорусі: лідера опозиції Статкевича викрали – відео, фото

Масові затримання в Білорусі: лідера опозиції Статкевича викрали – відео, фото

У Білорусі 31 травня відбуваються масові затримання опозиційних активістів. Зокрема правозахисники повідомляють про викрадення опозиціонера Миколи Статкевича та інших активістів.

Людей затримують у великих білоруських містах – Гродно, Вітебську та Гомелі. Про це повідомляє правозахисний центр "Весна".

Що відомо про викрадення Статкевича

  • Опозиціонер їхав на пікет разом зі своєю дружиною Марією Адамович на підтримку учасників президентської кампанії в Білорусі.
  • На автомобіль Статкевича напали невідомі, вирвали ключ з машини, витягнули його й відвезли в невідомому напрямку.
  • Дружина Статкевича написала заяву в міліцію про викрадення чоловіка.
  • Співробітники міліції чергують біля будинку опозиційного політика.

Зверніть увагу! Екскандидат у президенти Микола Статкевич є критиком президента Білорусі Олександра Лукашенка. У 2011 році його засудили до шести років колонії посиленого режиму.

Дивіться відео викрадення Статкевича:

Як відбуваються протести в Білорусі і кого ще затримали

  • В Мінську затримали трьох членів ініціативної групи з висунення в президенти країни Світлани Тихановської (дружини блогера Сергія Тихановського, групу якого не зареєстрували).
  • Раніше Лукашенко сказав, що жінка не може бути президентом Білорусі.
  • Також затримали активістів незареєстрованої Білоруської соціал-демократичної партії "Народна Громада" Валентина Троцького і Вероніку Міщенко.

Протести в Білорусі: дивіться відео

Люди збираються на площах і вимагають звільнити опозиціонерів: відео

 

Масові акції в білоруських містах / Фото "Радіо Свобода"

Масові затримання в Білорусі: лідера опозиції Статкевича викрали – відео, фото - Фото 1 Масові затримання в Білорусі: лідера опозиції Статкевича викрали – відео, фото - Фото 2 Масові затримання в Білорусі: лідера опозиції Статкевича викрали – відео, фото - Фото 3 Масові затримання в Білорусі: лідера опозиції Статкевича викрали – відео, фото - Фото 4 Масові затримання в Білорусі: лідера опозиції Статкевича викрали – відео, фото - Фото 5 Масові затримання в Білорусі: лідера опозиції Статкевича викрали – відео, фото - Фото 6 Масові затримання в Білорусі: лідера опозиції Статкевича викрали – відео, фото - Фото 7 Масові затримання в Білорусі: лідера опозиції Статкевича викрали – відео, фото - Фото 8 Масові затримання в Білорусі: лідера опозиції Статкевича викрали – відео, фото - Фото 9

 

Як і коли відбудуться президентські вибори в Білорусі? Проведення чергових президентських виборів у Білорусі заплановане на 9 серпня 2020 року. Олександр Лукашенко, який незмінно керує Білоруссю з 1994 року, заявив про намір балотуватися знову.

Обмеження на кількість президентських термінів у країні свого часу скасували за його ініціативи. Водночас серед потенційних кандидатів у президенти Білорусі є чотири жінки.

Теги по теме
Новости Украины Беларусь Александр Лукашенко Эмал Наби
Источник материала
loader
loader