Британія блокуватиме повернення Росії в G7: що відомо
Британія блокуватиме повернення Росії в G7: що відомо

Британія блокуватиме повернення Росії в G7: що відомо

Дональд Трамп переніс саміт G7 щонайменше на осінь та хоче запросити на нього Росію. У Британії заявили, що готові блокувати повернення РФ до складу "Великої сімки".

Під час саміту у Сполучених Штатах Володимир Путін може бути присутнім як гість, заявили в уряді Британії, пише Independent.

Однак у британському уряді запевняють, що виступатимуть проти будь-якої пропозиції про повернення Росії в G7. Британія не підтримує ініціативу американського президента щодо розширення групи.

Зверніть увагу! Напередодні Дональд Трамп переніс саміт G7 щонайменше на осінь. Президент США заявив також, що хоче запросити на нього Росію.

Зустріч лідерів G7: що відомо

  • Саміт мав відбутися у березні 2020 року. Однак зустріч скасували через поширення коронавірусу у світі.
  • Трамп провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. У Білому домі повідомили, що Макрон погодився приїхати у США.
  • Прем'єр Канади Джастін Трюдо раніше зазначив, що розгляне пропозицію щодо саміту. На коронавірус хворіла його дружина, а він перебував на самоізоляції.
  • Крім того, COVID-19 був і в прем'єра Великої БританіїБориса Джонсона. Він теж наразі не дав згоди на зустріч.
  • Канцлерка Німеччини Ангела Меркель відмовилася їхати до США на саміт через пандемію.

Що відомо про G7?До "Великої сімки" входять Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція та Японія. Міжнародний клуб утворили у 1976 році.

На форумах лідерів країн G7 за участю представників Європейської комісії здебільшого обговорювали та узгоджували позиції щодо актуальних міжнародних проблем.

Росію допустили до зустрічей "Великої сімки" на умовах слухача у 1991 році. А з 1997 і до 2014 група працювала як G8 ("Велика вісімка"). РФ виключили з клубу у 2018 році через агресію проти України. 

Теги по теме
Россия США Владимир Путин Великобритания Новости политики Дональд Трамп Наталия Пристанская
Источник материала
loader
loader