Уряд ухвалив постанову, яка регулює потрапляння дітей до інтернатів
Уряд ухвалив постанову, яка регулює потрапляння дітей до інтернатів

Уряд ухвалив постанову, яка регулює потрапляння дітей до інтернатів

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, яка не дає потрапити дітям без поважних причин до інтернатів. Органи опіки та батьки нестимуть фінансову відповідальність у разі потрапляння дітей до таких інституцій.

Про це під час брифінгу після засідання заявила міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

"Ми ухвалили низку рішень, які спрямовані на прогрес та посилення інформування системи догляду і виховання дітей - це так звана реформа деінституалізації. З 2017 року вона триває в Україні, але в основному залишається декларативною, мало підкріпленою діями та ресурсами. Тому, як наслідок, багато дітей, які мають батьків, виховуються в інтернатних закладах", - розповіла вона.

За словами міністерки, сьогодні Кабмін ухвалив постанову, яка передбачає попередження потрапляння дітей без поважних причин до інституційних закладів.

"Ми надаємо право органу опіки ухвалювати рішення про скерування дитини до закладу на основі рекомендацій комісії з питань захисту прав дитини після ретельного вивчення ситуації в сім’ї", - додала вона.

Зазначений законопроєкт визначає механізми позбавлення батьківських прав, влаштування дітей в інтернати та запровадження фінансової відповідальності батьків та органів опіки за влаштування дітей в такі заклади.

Раніше повідомлялося, що через карантинні обмеження у зв'язку із пандемією коронавірусу, понад 10 тисяч дітей повернулися додому із спецінтернатів. Вони перебувають в жахливих умовах із батьками, які зловживають алкоголем і в оселі без світла та їжі.

Источник материала
loader
loader