На Запорізькій АЕС відключили від мережі енергоблок
На Запорізькій АЕС відключили від мережі енергоблок

На Запорізькій АЕС відключили від мережі енергоблок

Енергоблок №1 Запорізької АЕС 1 червня відключили від мережі та вивели в резерв.

Про це повідомляє пресслужба Запорізької АЕС.

"1 червня 2020 року об 11:04 енергоблок №1 Запорізької АЕС розвантажено, відключено від мережі та виведено в резерв згідно з регламентними процедурами у зв’язку з балансовими обмеженнями в енергосистемі", - йдеться у повідомленні.

Наразі працюють три енергоблоки атомної електростанції. Сумарна потужність генераторів становить 2 020 МВт. На енергоблоці №4 та №5 тривають планові капітальні ремонти.

Зауважень до роботи основного устаткування енергоблоків, які працюють, та персоналу немає.

Як повідомлялося, потужність генерації українських державних атомних електростанцій впала до історично низького показника 7,41 тис МВт. Це становить всього 53% від загальної визначеної потужності АЕС 13,84 тис. МВт. За останні п'ять років це найнижча потужність АЕС кожної другої неділі травня на максимумі електроспоживання. 

Відео Потужність українських АЕС упала до історичного за 5 років мінімуму

Енергетичний антирекорд. Потужність українських АЕС на вихідних упала до історичного за 5 років мінімуму. Востаннє так мало електрики АЕС виробляли 2016 року, коли в Україні впровадили тариф "Роттердам +". Цього разу антирекорд стався через те, що Міністерство енергетики значно зменшило кількість дешевої атомної енергії в енергетичному балансі. Натомість без змін залишили дорогі зелені тарифи та енергію з теплових станцій.

Потужність українських АЕС упала до історичного за 5 років мінімуму

 

Источник материала
loader
loader