2 червня 2020 - яке сьогодні свято, прикмети і іменинники, що сьогодні не можна робити
2 червня 2020 - яке сьогодні свято, прикмети і іменинники, що сьогодні не можна робити

2 червня 2020 - яке сьогодні свято, прикмети і іменинники, що сьогодні не можна робити

2 червня – 153-й день року за Григоріанським календарем, до кінця року залишається 212 днів. В XX і XXI століттях цей день відповідає 20 травня Юліанського календаря.
У цей день світ відзначає International Whores Day / фото pixabay.com

Яке свято 2 червня 2020

У Таїланді святкують День ананаса, у США - День любові до свого стоматолога, День морозива «Rocky Road», в Італії - День республіки, в Азербайджані - День цивільної авіації, у Словенії - День залізничника, у Канаді - День ветеранів, у Болгарії - День пам'яті Христо Ботева, або День пам'яті борців, полеглих за свободу країни в боротьбі проти османських поневолювачів.

Пам'ятні дати 2 червня, річниці та події

У 1537 році спеціальною буллою Папа Римський Павло III визнав індіанців людьми з душами і заборонив перетворення їх на рабів.

У 1857 році Джеймс Гіббс з Вірджинії запатентував однониточну стежкову швейну машинку.

У 1891 році за пропозицією ірландця Вільяма Маккрама у футболі введено пенальті.

У 1896 році в США італієць за походженням Гульєльмо Марконі запатентував радіо.

У 1897 році тижневик «New York Journal», спростовуючи чутки про смерть Марка Твена, процитував його телеграму з Лондона: «Повідомлення про мою смерть сильно перебільшені».

В цей день в 1946 році в Італії за результатами референдуму була скасована монархія і проголошена республіка. Що важливо - жінкам було надано право голосу.

Єлизавета II / REUTERS

У 1953 році 2 червня у Вестмінстерському абатстві відбулася коронація королеви Великобританії Єлизавети II. Тоді їй було 25 років. Вперше ця подія транслювалася по телебаченню. Зараз королеві 94 року, але незважаючи на поважний вік, вона відчуває себе чудово. Плюс, понад 70 років благополучного шлюбу. Мабуть, грає свою роль спосіб і режим життя, який понад 60 років залишається незмінним. Про свої традиції королева не розповідає журналістам, але розповіла ВВС. Так, сніданок Її Величності строго в 9 ранку, причому на самоті. Меню столу, як і підданих - кукурудзяні пластівці з парою ложок сухофруктів, варене яйце, тост з повидлом і чай з молоком. До цього часу, за винятком Різдва, коли у королеви вихідний, її особистий секретар готує знаменитий «червоний портфель з документами для ознайомлення та підпису монарха. Після йде час відповідей на кореспонденцію - чорнильною ручкою на спеціальному папері та обов'язково зі словами подяки. Потім заняття по настрою - їзда верхи, прогулянки в парку, зустрічі і прийоми. До четвертої години королівському подружжю подають обід - чай з тістечками, печивом і бутербродами. Найбільше Єлизавета любить бісквіти – медовий, імбирний, фруктовий або шоколадний. Бутерброди подаються, як мінімум, двох видів - з огірками, копченим лососем, яйцями і майонезом, шинкою і гірчицею. Через пару годин слід данина традиції англійської аристократії - вечірня ванна перед вечерею, який починається з напоїв. Її Величність воліє коктейль з джина з вермутом. На вечерю королева любить страви, приготовані з дичини або риби з її маєтків. Екзотичну їжу вона не любить. Ось так виглядає один день Англійської королеви.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 2 червня вшановує пам'ять благовірного князя Довмонта / фото УНІАН

Православна церква 2 червня вшановує пам'ять благовірного князя Довмонта, у Святому Хрещенні Тимофія. У народі день назвали Тимофій Грядочник. Вважається, що святий Тимофій був великим любителем овочів, а особливо огірків. Саме тому свято часто асоціюють з огірками.

Що сьогодні не можна робити

Сьогодні не можна сваритися з сусідами і рідними – можна накликати біду.

Прикмети на 2 червня

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- ллє злива - через 6 місяців того ж числа буде сильний снігопад;

- сонце сходить в хмарах – урожай огірків буде багатим;

- багато шишок на ялині – до достатку аґрусу.

2 червня іменини

Іменини у Олександра, Олексія, Тимофія, Івана, Микити, Фалалея, Осипа і Володимира.

Читайте новини шоу-бізнесу, гороскопи на каналі УНІАН Lite в Telegram

Источник материала
Поделиться сюжетом