Господарський суд Києва заборонив будувати ЖК поблизу музею Пирогово
Господарський суд Києва заборонив будувати ЖК поблизу музею Пирогово

Господарський суд Києва заборонив будувати ЖК поблизу музею Пирогово

В Києві заборонили будівництво житлового комплексу поблизу Національного музею народної архітектури та побуту України (музей Пирогово). Відповідне рішення ухвалив Господарський суд Києва через те, що будівництво планувалося на земельній ділянці в зоні охоронюваного ландшафту.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури міста Києва.

Позов про скасування права оренди приватного товариства на комунальну земельну ділянку площею 16 га вартістю 274 млн гривень, яка розташована в зоні охоронюваного ландшафту в районі Національного музею народної архітектури та побуту України (музей Пирогово), надійшла від столичної прокуратури.

Зазначається, що забудовник, отримавши містобудівні умови та обмеження для житлової забудови цієї земельної ділянки, розпочав підготовчі роботи. Проте Господарський суд заборонив проводити будь-які будівельні роботи на спірній ділянці.

Розгляд позову прокуратури щодо цієї ділянки наразі триває.

Раніше повідомлялося, що 29 травня, у центрі Києва відбувся масовий мітинг сімей, які вклали гроші у квартири від банку "Аркада" та вже кілька років не можуть отримати ключі від своїх квартир.

Відео Міністерка Альона Бабак: нова система постачання гарячої води та електронний кабінет забудовника

У нас в гостях Альона Бабак - міністерка розвитку громад та територій України. Як Міністерство планує боротися з недобросовісними забудовниками? Як працює електронний кабінет забудовника? Які нові правила надання послуги з постачання гарячої води? Відповіді на ці та інші питання ви знайдете в нашій розмові.

Источник материала
Поделиться сюжетом