Поліція відкрила справу за фактом зникнення зерна зі складів Держрезерву на суму понад 800 млн грн
Поліція відкрила справу за фактом зникнення зерна зі складів Держрезерву на суму понад 800 млн грн

Поліція відкрила справу за фактом зникнення зерна зі складів Держрезерву на суму понад 800 млн грн

На складах територіальної структури Держрезерву в Тернопільській області аудиторська перевірка виявила нестачу зерна на суму 800 млн грн. Поліція відкрила справу за фактом привласнення майна. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Михайло Апостол, передає прес-служба міністерства.

Повідомляється, що зі складів Держрезерву зникло 150 тис. тонн зерна. Для даної кількості знадобилося б майже 2,7 тис. вагонів, а сума збитків державі становить 800 млн гривень.

"Це кричущий факт, адже йдеться про державні запаси, розрахованих для забезпечення населення хлібом на випадок форс-мажорної ситуації. І цю так звану "подушку безпеки" сорокамільйонної країни банально розікрали і розпродали. Мовчати про це - означає закрити очі і залишити злодіїв без справедливого покарання за ці навмисні дії", - сказав Апостол.

Радник міністра підкреслив, що в разі підтвердження заявлених фактів, винних чекає суворе покарання.

"Згадані в моїй іронічній метафорі "миші", які нібито з'їли тисячі тонн зерна, обов'язково будуть виявлені і покарані відповідно до українського законодавства. Сподіваюся, що збитки, завдані державі і мільйонам наших громадян, також буде відшкодовано", - додав він.

У міністерстві зазначили, що поліція відкрила  кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України запобігла незаконному відчуженню майна підприємства, яке входить до сфери управління Державного агентства резерву, на суму 15 млн гривень.

Нагадаємо, 14 травня Кабінет міністрів звільнив з посади голови Державного агентства резерву України Ярослава Погорілого.

Источник материала
Поделиться сюжетом