Медики розповіли, як не інфікуватись COVID-19 у громадському транспорті
Медики розповіли, як не інфікуватись COVID-19 у громадському транспорті

Медики розповіли, як не інфікуватись COVID-19 у громадському транспорті

КИЇВ. 2 червня. УНН. Центр громадського здоров’я назвав правила безпеки, дотримуючись яких можна вберегтися від інфікування COVID-19 у громадському транспорті. Про це повідомляє УНН з посиланням на Telegram-канал ЦГЗ.

“Яких правил безпеки слід дотримуватися, щоб вберегтися від інфікування COVID-19 у громадському транспорті. Вірус SARS-CoV-2 (збудник COVID-19) передається від людини до людини краплинним та контактним шляхами. Тому в місцях великого скупчення людей є високий ризик передачі інфекції. Під час користування громадським транспортом може бути важко дотримуватись фізичного дистанціювання. Тому ретельне дотримання правил респіраторного захисту та гігієни рук є ключовими заходами безпеки”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що за можливості краще уникати користування громадським транспортом.

“Тепла пора року створює хороші умови для ходіння пішки та їзди на велосипеді. Якщо ви все ж вирішили користуватися громадським транспортом, перед тим як зайти у нього необхідно надягти маску. Під час поїздки у транспорті важко уникнути контакту з потенційно забрудненими поверхнями та предметами: поручнями, сидіннями, готівкою тощо. Тому після виходу слід пам’ятати, що руки забруднені і ними не можна торкатись обличчя, особливо очей, рота і носа”, - вказано у повідомленні.

Зазначається, що за першої можливості потрібно вимити руки водою з милом протягом 20-40 секунд або обробити дезінфектором із вмістом спирту не менше 60%.

Нагадаємо, в Україні зафіксовано вже 24 340 випадків COVID-19, з них 328 - за добу.

Теги по теме
Украина Коронавирус Министерство здравоохранения Транспорт
Источник материала
Поделиться сюжетом