"На милицях і в гіпсі": українську журналістку побили під час масових протестів у США
"На милицях і в гіпсі": українську журналістку побили під час масових протестів у США

"На милицях і в гіпсі": українську журналістку побили під час масових протестів у США

В американському місті Санта-Моніка кореспондентку "Голосу Америки" Христину Шевченко побили під час висвітлення масових протестів проти расизму та свавілля поліцейських.

Дівчину ушпиталили із "переломом двох пальців на нозі та легкою травмою голови". Про це Шевченко написала на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, напад стався під час зйомки "активістів-мародерів", котрі увірвалися до магазину.

"Десь 10 хвилин ніхто не чіпав, а потім момент - і в очах потемніло від удару кулаком в тім’я. Я вирубулась на кілька секунд і впала. Штатив з камерою також впали мені на стопу, - розповіла журналістка. - Далі почала підстрибуючи іти до машини, знайшлася одна жінка, яка мені допомогла. Поліціі не було".

Дівчина додала, що побачила у медзакладі й інших людей, що травмувалися під час протестів "цеглою чи осколками".

"Лікарі не встигали всіх обслуговувати, - зазначила Шевченко. - Вдарив мене афро-американський хлопчина, свідки чули, як перед ударом він закричав: "Давай вкрадемо у неї камеру". Ну і те, що у мене білий колір шкіри, імхо, зіграло роль. Нападника встигла навіть відзняти, ось так от. Тепер я на милицях і в гіпсі".

Отже, знімала я різні протести в Україні, але «отримала по башці» в американському. У Санта- Моніці знімала відео як...

Опубліковано Khrystyna Shevchenko Вівторок, 2 червня 2020 р.

Протести у Лос-Анджелесі: Поліція арештувала більше 500 пікетувальників. Деякі активісти почали руйнувати бізнеси, а...

Опубліковано chastime Понеділок, 1 червня 2020 р.

Протести проти расизму та свавілля поліціянтів у США розпочалися після того, як у Мережі розповсюдили відео, на якому поліцейський застосовує задушливий прийом проти затриманого афроамериканця Джорджа Флойда: коп тиснув йому коліном на шию. Незабаром Флойд вже не рухався. Чоловікові викликали "швидку", проте до лікарні він не дожив.

Офіцера, а також трьох його колег, звільнили. Люди звинуватили правоохоронців у свавіллі та вийшли на протести: спершу в Міннеаполісі, а згодом й в інших містах США. У ніч проти 1 червня одного з демонстрантів застрелили.

А тим часом Трамп пригрозив розгорнути військових у випадку, якщо масові протести не будуть придушені владою штатів. "Якщо місто чи штат відмовиться вживати дій, необхідних для захисту життя та майна його жителів, то я розгорну військових Сполучених Штатів та швидко вирішу проблему", - заявив очільник країни. 

Відео Емоційна буря в США: колишній чемпіон світу з боксу оплатить похорон Джорджа Флойда

Емоційна буря в Сполучених Штатах не вщухає. Колишній чемпіон світу з боксу - Флойд Мейвезер оплатить похорон Джорджа Флойда, який трагічно загинув минулого понеділка внаслідок жорсткого арешту. Його смерть розлютила Америку і країну охопили масові заворушення. Як Сполучені Штати пережили сьому буремну ніч – у прямому включенні.

Емоційна буря в США: колишній чемпіон світу з боксу оплатить похорон Джорджа Флойда
Источник материала
loader
loader