Результати незалежного розтину загиблого Джорджа Флойда суперечать версії судмедекспертів
Результати незалежного розтину загиблого Джорджа Флойда суперечать версії судмедекспертів

Результати незалежного розтину загиблого Джорджа Флойда суперечать версії судмедекспертів

За результатами незалежного розтину, яку замовила сім'я загиблого під час затримання афроамериканця Джорджа Флойда, чоловік помер від асфіксії, викликаної тиском на шию та спину. 

Такий висновок суперечить версії судмедекспертів округу Ганнепін штату Міннесота, повідомляє CNBC.

Вони заявляють, що Флойд загинув внаслідок серцевого нападу, а в результатах розтину зазначають, що чоловік нібито мав ішемічну та гіпертонічну хвороби серця, інтоксикацію опіоїдним анальгетиком фентанілом, а ще - вживав напередодні метамфетамін. 

Водночас, патологоанатом Майкл Баден, який проводив незалежну аутопсію на замовлення родичів померлого, під час судового засідання заявив, що у Флойда "не було проблем зі здоров'ям, які могли б сприяти його смерті". 

Через це родичі загиблого та адвокат наполягають на тому, щоб затриманому колишньому копу, який коліном давив Флойду на шию, висунули звинувачення у вбивстві першого ступеня, або "умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині".

Нагадаємо, що зараз затриманого ексофіцера Дерека Шовіна підозрюють у вбивстві третього ступеня та ненавмисному вбивстві другого ступеня, що трактується як "халатність, що призвела до необґрунтованого ризику". 

Зазначається, що сім'я загиблого закликає прокурорів притягнути до кримінальної відповідальності також і трьох раніше звільнених полісменів, які допомагали Шовіну під час затримання і, за словами родичів, "сприяли смерті Флойда". 

Раніше повідомлялося, що брат Джорджа Флойда висловив розчарування після розмови з президентом США Дональдом Трампом. "Він навіть не дав мені можливості висловитися, - сказав Філоніз. - Це було важко. Я намагався поговорити з ним, але він просто продовжував, ніби відштовхував мене". 

Нагадаємо, що у Мережі розповсюдили відео, на якому поліцейський застосовує задушливий прийом проти затриманого афроамериканця Джорджа Флойда: коп тиснув йому коліном на шию. Незабаром Флойд вже не рухався. Чоловікові викликали "швидку", проте до лікарні він не дожив.

Офіцера, а також трьох його колег, звільнили. Люди звинуватили правоохоронців у свавіллі та вийшли на протести: спершу в Міннеаполісі, а згодом й в інших містах США. У ніч проти 1 червня одного з демонстрантів застрелили.

Відео Смерть Джордж Флойда: у США шостий день поспіль не припиняються масові заворушення

Сполучені Штати у вогні протестів. Вуличні безлади і масові заворушення не припиняються шостий день поспіль. І це попри те, що десятки міст запровадили комендантську годину. Дональда Трампа навіть довелось тимчасово евакуювати до підземного бункера. Америка обурена трагічною смертю темношкірого Джорджа Флойда. Чи йдуть протести на спад – у сюжеті.  

Источник материала
Поделиться сюжетом