В Україні – громадянська війна, – фешн-директорка українського Vogue Пеліпас влипла у скандал
В Україні – громадянська війна, – фешн-директорка українського Vogue Пеліпас влипла у скандал

В Україні – громадянська війна, – фешн-директорка українського Vogue Пеліпас влипла у скандал

Українська стилістка і fashion-директорка глянцю Vogue Ukraine Юлія Пеліпас вирішила прокоментувати ситуацію протестів у США та зачепила тему російсько-української війни, що триває в Україні. Жінка розповіла, що була "свідком громадянської війни у її країні" і їй боляче дивитись на те, що відбувається за океаном.

Темапротестів у США лунає з усіх світових ЗМІ та інстаграм-сторінок блогерів і зірок. Чимало американських знаменитостей самі вийшли на мирний протест минулими вихідними через затримання поліцією і вбивство темношкірого американця Джорджа Флойда. Але акції по всій країні швидко переросли у мародерство та зону бойовий дій, особливо у Мінеаполісі, де стався трагічний випадок, повідомляє 24 канал.

Як оскандалилась Юлія Пеліпас?

На ситуацію вже відреагували і європейські лідери думок. В Італії, до прикладу, свої засудження вже висловили італійська блогерка К'яра Ферраньї та її чоловік Fedez, а от в Україні свої думки вирішила навести Юлія Пеліпас – фешн-директорка української версії глянцю Vogue. У своїх інстаграм-сторіс 35-річна жінка з Маріуполя зазначила, що в Україні відбувалась громадянська війна і їй боляче дивитись на події у США. 

Немаю слів, щоб описати те, що відбувається у світі. Ми були свідками громадянської війни у моїй країні. І це були найболючіші події у нашому житті. Сьогодні я зовсім не певна, що зробила правильно, давши життя двом людям у цьому світі, що з'їхав з глузду. Миру, любові й терпіння усім,
– йдеться у дописі Юлії Пеліпас.


Юлія Пеліпас назвала російську агресію та війну в Україні громадянською війною / Instagram-Stories / @juliepelipas

Оригінальний скріншот допису з інстаграм-сторіс Пеліпас зберегли у виданні "Буквы", але згодом сама ж Юлія видалила допис і опублікувала аналогічний, але замість словосполучення "громадянська війна" використала "стала свідком війни". 


Виправлений допис Юлії Пеліпас про "громадянську війну в Україні" / Instagram-Stories / @juliepelipas

Втім, на такий коментар вже встигли відреагувати підписники у соціальних мережах, згадавши скандали попередніх роківз колишнім головним редактором Vogue Україна Ольгою Сушко та ексзаступницею головного редактора українського Cosmopolitan Євгенією Пліхіною. Свої думки також висловила співзасновниця видання "Буквы" Катерина Рошук. Вона переконана, що фешн-директорку читають авторитетні люди світової фешн-індустрії і в них може скластить хибне уявлення про реальну ситуацію в Україні. Також Катерина з іронією зачепила публікацію матеріалів у журналі Vogue лише російською мовою, а не українською.

"Vogue Ukraine, покажіть, будь ласка, мені, в якому конкретно місці громадянська війна у нас? У тому, де громадянин РФ Гіркін притягнув танки в Україну? Або зелені чоловічки зі зброєю – це елемент громадянської війни? Або може бути хвастощі Путіна, як він віджав Крим – це частина громадянської війни? А може санкції проти РФ і визнання всім цивілізованим світом РФ як агресора по відношенню до України – це елемент громадянської війни? Я знаю, чому у Пеліпас ​​громадянська війна. Тому що її орієнтир – це не американський Vogue, а Vogue Росія, який модерує роботу Vogue Україна", – пояснила свою позицію Катерина Рошук"ю

Як відреагувала на скандал Юлія Пеліпас?

Наразі фешн-редакторка українського глянцю Vogue вже відреагувала на обурення в мережі та зазначила, що припустилась помилки, яка не є її громадянською позицією. 


Юлія Пеліпас вибачилась за помилку у публікації / Instagram-Stories / @juliepelipas

Теги по теме
война Новости Украины Война на Донбассе Скандал Стиль жизни Журналисты Украина – Россия Надежда Биленко
Источник материала
Поделиться сюжетом