Голова медкомісії Києва розповів, за яких умов і коли можна буде святкувати випускні
Голова медкомісії Києва розповів, за яких умов і коли можна буде святкувати випускні

Голова медкомісії Києва розповів, за яких умов і коли можна буде святкувати випускні

Якщо після чергового пом`якшення карантину від 10 червня у Києві повноцінно запрацюють ресторани та кафе, то з дотриманням обмежень можна буде святкувати випускні.

Про це у середу, 3 червня, заявив голова медичної комісії Києва, депутат Київської міської ради від ВО "Свобода" Олег Гелевей на пресконференції, передає "УНІАН".

"З дотриманням обмежень після 10 червня, коли вже буде дозволено, щоб відкривалися заклади громадського харчування, так. Але ви маєте розуміти, що ви не можете посадити всіх за один стіл. Ви маєте посадити всіх за різні столи. Тому, звичайно, якщо заклад харчування має велику залу і там поміститься увесь клас, то чому ні? Але ще раз наголошую - з дотриманням карантинних обмежень", - відповів на питання, чи можна буде організовувати святкування випускних, Гелевей.

Він нагадав, що під час останнього етапу пом’якшення карантину у Києві було дозволено відкрити дитячі садочки, готелі, фітнес-клуби, торговельно-розважальні центри тощо.

За постановою Кабміну від 10 червня у столиці, зокрема, мають відкрити ресторани та кафе з обмеженням по кількості відвідувачів за одним столом, дотриманням дистанції та перевіркою температури, додав голова медкомісії.

"Так само від 10 червня плануються відновлення діяльності закладів культури, зокрема з приймання відвідувачів за рішенням власника чи органів правління, в тому числі культурних заходів, за умови перебування не більше однієї особи на 5 кв. м площі приміщення, де відбудеться захід. Я так розумію, що це буде стосуватися й кінотеатрів", - зазначив депутат.

Також, за його словами, у звичному режимі зможуть працювати і готелі, у яких буде дозволена робота ресторанів з дотриманням обмежень.

Як повідомлялося раніше, Міністерство освіти та науки радило цьогоріч українським школам задля запобігання поширення нового коронавірусу COVID-19 відмовитися від відзначання останнього дзвоника та випускних вечорів. Водночас, проведення свят не забороняється у категоричній формі, а лише рекомендується.

Відео Останній дзвоник онлайн: як минуло свято закінчення навчального року в умовах карантину

Сьогодні офіційно закінчується навчальний рік, і традиційно мали би відбутися святкові лінійки по школах. Але за карантину свято останнього дзвоника пішло в онлайн. ТСН знайшла і випускників, які не витримали і таки зібралися наживо. Як минуло свято останнього дзвоника без самого дійства - дивіться.   

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны