Відсьогодні за крадіжку кабелів в Україні карають штрафом від 17 до 51 тис. грн
Відсьогодні за крадіжку кабелів в Україні карають штрафом від 17 до 51 тис. грн

Відсьогодні за крадіжку кабелів в Україні карають штрафом від 17 до 51 тис. грн

Сьогодні в Україні почав діяти закон про посилення відповідальності за пошкодження телекомунікаційних мереж.

"Метою розроблення проекту закону є припинення пошкодження, руйнування складових телекомунікаційних мереж, що призводять до порушення цілісності об’єктів телекомунікацій, спричинення шкоди власникам таких об’єктів, що має негативних вплив на інтереси громадян та держави", - йдеться в пояснювальній записці.

Законом передбачається посилення посилення кримінальної та адміністративної відповідальності осіб за пошкодження, руйнування складових телекомунікаційної мережі.

Так, за порушення правил охорони телекомунікаційних мереж або пошкодження телекомунікаційної мережі, технічних засобів телекомунікації чи споруд електрозв’язку, які входять до складу телекомунікаційної мережі (якщо воно не викликало припинення надання телекомунікаційних послуг), передбачається відповідальність у вигляді штрафу від 1700 до 3400 грн для громадян та від 5100 до 6800 грн для посадових осіб.

Умисне пошкодження або руйнування телекомунікаційної мережі, технічних засобів телекомунікації чи споруд електрозв’язку, які входять до складу телекомунікаційної мережі (якщо такі дії спричинили припинення надання телекомунікаційних послуг), карається штрафом від 17 до 51 тис. грн або обмеженням (позбавленням) волі на строк від 1 до 3 років.

Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, караються штрафом від 51 до 170 тис. грн або позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

Якщо такі самі дії завдали майнової шкоди у великих розмірах (якщо її розмір у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян) або спричинили тяжкі наслідки (припинення надання телекомунікаційних послуг на критично важливі об’єкти інфраструктури), караються штрафом від 255 до 425 тис. грн або позбавленням волі на строк від 6 до 8 років із конфіскацією майна.

Теги по теме
Верховная Рада
Источник материала
loader
loader