Загиблий під час затримання у Міннеаполісі Джордж Флойд виявився хворим на коронавірус
Загиблий під час затримання у Міннеаполісі Джордж Флойд виявився хворим на коронавірус

Загиблий під час затримання у Міннеаполісі Джордж Флойд виявився хворим на коронавірус

З'ясувалось, що загиблий через жорстокість поліцейського афроамериканець Джордж Флойд був інфікований коронавірусом Covid-19. Про це свідчать дані повного звіту про розтин від судмедекспертів округу Хеннепін штату Міннесота, повідомляє The Guardian.

Діагноз 46-річному чоловікові поставили ще у квітні. У звіті судмедекспертів підкреслюється, що вірус не сприяв смерті чоловіка, а також наголошується, що Флойд "отримав першочергову медичну допомогу на місці, а згодом і в Медичному центрі округу Хеннепін, проте реанімувати його не вдалося".

У результатах розтину також зазначається, що чоловік нібито мав ішемічну і гіпертонічну хворобу серця, інтоксикацію опіоїдним анальгетиком фентанілом, а також вживав напередодні метамфетамін.

Патологоанатом Майкл Баден, який проводив незалежну аутопсію на замовлення родичів померлого, під час судового засідання заявив, що у Флойда не було проблем зі здоров'ям, які могли б сприяти його смерті.

Нагадаємо, 25 травня афроамериканця Дорджа Флойда затримала поліція через підозру в тому, що він намагався розрахуватись в магазині фальшивими грошима.

Один із правоохоронців повалив затриманого на землю і коліном притис його шию до асфальту. Чоловік протягом кількох хвилин просив його відпустити та стверджував, що не може дихати.

Згодом йому викликали швидку, але Флойд помер у лікарні так і не прийшовши до тями. Смерть наступила внаслідок "механічної асфіксії".

Після цього в багатьох містах розпочалися протести та демонстрації. Вони не припинились навіть після звільнення всіх чотирьох поліцейських, причетних до затримання, та арешту того правоохоронця, який тис на горло Флойда.

Детальніше про інцидент та протести читайте за посиланням.

Теги по теме
Коронавирус США
Источник материала
loader
loader