Скасування ДПА для випускників шкіл у Києві є нечинним і не підлягає виконанню - МОН
Скасування ДПА для випускників шкіл у Києві є нечинним і не підлягає виконанню - МОН

Скасування ДПА для випускників шкіл у Києві є нечинним і не підлягає виконанню - МОН

Наказ департаменту освіти і науки Київської міської державної адміністрації про скасування Державної підсумкової атестації (ДПА) у формі Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) є нечинним і не підлягає виконанню.

Про це у четвер, 4 червня, повідомляє пресслужба Міністерства освіти та науки України.

Йдеться про наказ від 3 червня №102 "Про звільнення у 2019/2020 навчальному році від проходження державної підсумкової атестації".

"Відповідно до ч. 2 ст. 19 Конституції України, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їхні посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Наразі чинне законодавство України не наділяє ані МОН, ані місцеві органи виконавчої влади (чи їхні структурні підрозділи) повноваженнями звільняти учнів від державної підсумкової атестації, що відбувається у формі зовнішнього незалежного оцінювання", - йдеться в повідомленні.

Крім того, відповідно до Закону України "Про повну загальну середню освіту", учні отримують документи про освіту після завершення навчання за освітньою програмою та на підставі результатів річного оцінювання і ДПА, зазначили в МОН.

Подібні накази вважаються чинними лише після їхньої державної реєстрації у відповідному територіальному органі Міністерства юстиції України та офіційного опублікування.

Разом із цим, державна реєстрація нормативно-правових актів органів влади здійснюється лише після проведення правової експертизи.

Нагадаємо, що в Україні через запроваджений карантин у зв'язку зі спалахом нової коронавірусної інфекції COVID-19 будуть зміщені дати проведення ЗНО, а державну підсумкову атестацію планують взагалі скасувати. Також може бути перенесено терміни вступної кампанії.

Відео Кличко запропонував скасувати ЗНО для тих, хто не вступає 2020 року до вишів

Скасувати зовнішнє незалежне оцінювання для тих, хто не вступає цьогоріч до вишів, можуть у Києві - аби не було спалаху коронавірусу. Столичний голова запропонував не проводити підсумкової атестації тим випускникам шкіл і закладів профтехосвіти, які не складатимуть вступних іспитів цього року. Загалом же, для проведення ЗНО вже підготували 7 тисяч аудиторій.  

Кличко запропонував скасувати ЗНО для тих, хто не вступає 2020 року до вишів
Источник материала
loader
loader