Більше третини українців хотіли б продовжувати віддалену роботу – опитування
Більше третини українців хотіли б продовжувати віддалену роботу – опитування

Більше третини українців хотіли б продовжувати віддалену роботу – опитування

Лише 19% респондентів хочуть якнайшвидше повернутися в офіси.
Ілюстрація REUTERS

Про це свідчать результати опитування, проведеного кадровим порталом grc.ua.

Згідно з релізом за результатами опитування, 37% респондентів хотіли б продовжувати працювати з дому, майже кожен п'ятий (21%) опитаний вважає: небезпека вірусу ще не минула, тому скасовувати віддалений формат ще рано. Дещо менше (19%) учасників опитування не змогли звикнути до надомної роботи й хочуть скоріше повернутися в офіси. Ще 15% опитаних декларують готовність до такого повернення, однак за умови, якщо роботодавець здійснить додаткові кроки для захисту здоров'я працівників. У варіанті "Інше" (9% всіх відповідей) найчастіше фігурують побажання мати гнучкий графік і міксувати надомну та офісну роботу.

"Те, що гнучкий графік роботи вбачається оптимальним або бажаним в нинішніх умовах, зазначили респонденти, відповідаючи на питання про те, які саме додаткові кроки мають здійснити роботодавці. Такий варіант обрали 62% опитаних", - наголошується в повідомленні.

За даними опитування, майже половина респондентів (48%) вважають, що, попри ослаблення карантину, роботодавці повинні надати можливість працювати віддалено до остаточної стабілізації ситуації. 43% опитаних вважають, що в компаніях повинні бути посилені санітарно-гігієнічні норми, а 38% - що роботодавці повинні забезпечити корпоративний трансфер, допомагаючи співробітникам уникати скупчень людей. Про бажання мати страховку заявив 36% респондентів, ще майже кожен п'ятий (21%) вважає, що бізнес повинен виділяти додатковий бюджет на оздоровлення співробітників. Лише 2% опитаних вважають, що ніяких додаткових кроків роботодавці здійснювати не повинні.

Як повідомляв УНІАН, за даними дослідження "OLX Робота", у квітні у порівнянні з лютим кількість запитів "віддалена робота" зросла на 83%.

Згідно з дослідженням Європейської Бізнес Асоціації, 62% опитаних керівників компаній повідомили, що розглядають в майбутньому варіант повної або часткової зміни режиму роботи, можливість переходу на віддалену форму роботи. Компанії планують впровадження віддаленого режиму роботи на постійній основі.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
Поделиться сюжетом