Сурогатне материнство: в Україні створять міжвідомчу робочу групу для усунення правових колізій
Сурогатне материнство: в Україні створять міжвідомчу робочу групу для усунення правових колізій

Сурогатне материнство: в Україні створять міжвідомчу робочу групу для усунення правових колізій

Сурогатне материнство: в Україні створять міжвідомчу робочу групу для усунення правових колізій.

05/06/2020 - 19:33.

.

Для усунення правових колізій між законодавством України щодо сурогатного материнства та іноземних держав буде створена міжвідомча робоча група.

МВС і Нацполіція України ініціюють вдосконалення українського законодавства.

Про це у п’ятницю, 5 червня, повідомляє управління комунікації Національної поліції України.

Зараз законодавство не дозволяє якісно відпрацьовувати правопорушення у випадках сурогатного материнства, а також дає можливість для здійснення шахрайства та інших порушень закону.

Зокрема йдеться про фальсифікацію документів і нелегальний перетин кордону, зазначається у повідомленні.

Наразі широкого суспільного розголосу набули проблемні питання, з якими стикаються іноземні громадяни, у яких народжуються діти із застосуванням допоміжних репродуктивних технологій, зокрема сурогатного материнства.

Нерідко це стається через правові колізії між законодавством України та іншими державами, де народження дітей за допомогою сурогатного материнства на правовому рівні заборонено.

Зокрема, це стосується реєстрації народження, документування паспортних даних, контролю за діяльністю відповідних медичних установ, нагляду за дотриманням прав учасників процесу та новонародженої дитини.

За його словами, сурогатне материнство з міркувань дотримання прав жінок та дітей, а також з метою недопущення торгівлі людьми, у багатьох країнах світу залишається забороненим.

Для удосконалення законодавства у МВС планують залучати стейкхолдерів, насамперед українських, та представників зацікавлених органів.

“Водночас, для детального вивчення питання та усунення прогалин в правовому регулюванні щодо використання допоміжних репродуктивних технологій буде створена міжвідомча робоча група, до складу якої увійшли представники Нацполіції”, – зазначається в повідомленні.

Теги по теме
МВД Нацполиция Законодавство
Источник материала
Поделиться сюжетом