В Україні хочуть провести перший в історії сільськогосподарський перепис
В Україні хочуть провести перший в історії сільськогосподарський перепис

В Україні хочуть провести перший в історії сільськогосподарський перепис

В Україні планують вперше провести сільськогосподарський перепис.

Про це заявив очільник Державної служби статистики Ігор Вернер, пише "Укрінформ".

"В Україні ще жодного разу не було сільськогосподарського перепису. У 2001 році у нас був Всеукраїнський перепис, під час якого ми встановили точну кількість населення і його характеристики. На жаль, в сільському господарстві ми не маємо такої інформації. Йдеться про домогосподарства", - сказав він.

За словами Вернера, метою перепису є отримання інформації для ухвалення управлінських рішень.

"Нам потрібно знати, яких тварин мають люди, які культури вирощують. Як дізнатися весь цей потенціал в сільському господарстві? Цей перепис робиться для ухвалення обґрунтованих рішень, щоб було зрозуміло, куди потрібно вкладати гроші, що потрібно дотувати. Для побудови грамотної державної політики в визначених областях", - пояснив він.

Нагадаємо, Верховна Рада на позачерговому засіданні, яке затягнулося аж до ночі проти 31 березня ухвалила у другому читанні та в цілому депутатський законопроєкт 2178-10, який запроваджуватиме ринок землі в Україні. Законопроєкт після розгляду всіх правок підтримали 259 нардепів. 

Передбачається, що ринок землі запрацює від 1 липня 2021 року. Саме тоді буде скасований мораторій на відчуження земель сільськогосподарського призначення.

Законопроєкт також чітко внормовує перелік тих, хто може набувати права власності на землю - громадяни України, територіальні громади, держава, юридичні особи України та іноземні громадяни і особи без громадянства у разі набуття в порядку спадкування та обов’язком відчужити ділянку протягом року. 

Після цього до Конституційного Суду надійшло подання щодо конституційності закону України про запуск ринку землі від 48 нардепів.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader