У Німеччині критикують можливе виведення американських військ
У Німеччині критикують можливе виведення американських військ

У Німеччині критикують можливе виведення американських військ

КИЇВ. 7 червня. УНН. У християнсько-демократичному союзі (ХДС), що входить до правлячої коаліції ФРН, розкритикували можливе рішення США про часткове виведення американських військ з території Німеччини. Значне скорочення контингенту США в Німеччині "з будь-якої точки зору було би дуже прикрим", заявив в суботу, 6 червня, голова комітету Бундестагу з закордонних справ та кандидат на посаду голови ХДС Норберт Реттген в інтерв'ю медіагрупі Funke, передає УНН з посиланням на DW.

За словами Реттгена, він не бачить об'єктивних причин для такого рішення Вашингтона. "У Німеччині раді американським солдатам, їх розміщення у нас є вкрай важливим для координації міжнародної військової присутності США", - підкреслив Реттген. Він також наголосив на успішності співпраці з американським контингентом в Німеччині, і що це неодноразово підтверджувалося військовослужбовцями США.

Напередодні в ЗМІ з'явилася інформація про те, що президент США Дональд Трамп вирішив більш ніж на чверть скоротити чисельність американських військ, дислокованих у Німеччині. За даними газети The Wall Street Journal, відповідне розпорядження вже підписав радник президента США з національної безпеки Роберт О'Браєн.

Згідно з цією інформацією, до вересня з ФРН буде виведено 9500 американських солдатів і офіцерів, а максимальна кількість військовослужбовців США, які можуть одночасно перебувати у ФРН, буде обмежена 25 тисячами. У Білому домі і Пентагоні, а також у Берліні поки не підтвердили і не спростували цю інформацію. На сьогодні в Німеччині перебувають 34 500 американських військових.

Источник материала
Поделиться сюжетом