СБУ викликала Стерненко на допит для вручення підозри
СБУ викликала Стерненко на допит для вручення підозри

СБУ викликала Стерненко на допит для вручення підозри

Служба безпеки України викликала на допит колишнього лідера одеського осередку "Правохо сектора" Сергія Стерненко для вручення підозри. Про це повідомив сам Стерненко на своїй сторінці в Facebook.

"Мені підготували повідомлення про підозру за самозахист. Вже офіційно. Про це свідчить новий виклик в СБУ, який я сьогодні отримав. У виклику вказано, що мене як свідка викликають для вручення повідомлення про підозру 9 червня о 10:00", - написав він.

У свою чергу Стерненко відправив відповідь в СБУ, де повідомив, що не може з'явитися на допит, так як виклик отриманий за два дні до дати, на яку заплановано допит.

"КПК ст. 135 вказує, що повинно бути мінімум 3 дні. За такий термін (враховуючи ще, що завтра вихідний) я не встигну підготуватися до вручення підозри і залучити захисників. Тому якщо їм потрібно, щоб я з'явився, нехай викликають на іншу дату, щоб я міг належним чином реалізувати своє право на захист", - додав Стерненко.

Як повідомлялося, 18 травня, в Києві біля будівлі Служби безпеки України пройшла акція на підтримку колишнього лідера одеського осередку "Правого сектора". Акцію організували в цей день, адже Стерненко отримав повістку в СБУ.

Після допиту стало відомо, що йому не повідомили про підозру, а визнали потерпілим.

Нагадаємо, 24 травня екс-лідер одеського "Правого сектора" Сергій Стерненкозаявив про замах на нього та ліквідацію одного з нападників. За його словами, всього їх було двоє. Один утік, інший отримав від Стерненко смертельний удар ножем в область живота.

Генпрокурор Ірина Венедиктова запевняла, що підозра Сергію Стерненко, який смертельно поранив нападника, також буде оголошено.

Теги по теме
СБУ
Источник материала
loader
loader