Австрія хоче заборонити дешеві авіаквитки та перельоти на короткі відстані: деталі
Австрія хоче заборонити дешеві авіаквитки та перельоти на короткі відстані: деталі

Австрія хоче заборонити дешеві авіаквитки та перельоти на короткі відстані: деталі

Уряд Австрії хоче заборонити авіаперевізникам встановлювати ціни на квитки до 40 євро. Крім того, з пасажирів планують стягувати податок за перельоти на коротку відстань.

Австрійський уряд пояснює це способом боротьби проти "соціального та природоохоронного демпінгу" зі сторони авіакомпаній, пише DW.

Не буде можливим пропонувати квитки, дешевші за фактичні витрати,
– кажуть в уряді.

Які ще зміни пропонує уряд

  • пасажири будуть змушені платити податок у розмірі 30 євро, якщо летітимуть на відстань до 350 кілометрів;
  • у майбутньому планують повністю заборонити короткі перельоти тривалістю до трьох годин, якщо на маршруті є швидша альтернатива на залізниці.
  • у вартість квитка в майбутньому включатимуть усі податки й збори.

Австрійська міністерка з питань клімату, довкілля, енергетики, та технологій Леоноре Ґевесслер назвала це "новаторськими кроками у Європі".

За її словами, уряд надасть авіакомпанії Austrian Airlines фінансову допомогу у розмірі 600 мільйонів євро для подолання наслідків кризи, спричиненої пандемією коронавірусу.

До слова, Austrian Airlines входить до Lufthansa Group.

Що відомо про фінансовий стан Lufthansa Group

  • Наприкінці травня у Lufthansa не виключили банкрутство компанії. Це дало б можливість компанії виплати компенсацій за авіаквитки. А також спростило б процедуру звільнення співробітників та закриття неприбуткових підрозділів.
  • На початку червня стало відомо, що Lufthansa відмовилася від деяких слотів в аеропортах Мюнхена й Франкфурта. Зробили це в обмін на схвалення ЄС програми допомоги від уряду ФРН обсягом 9 мільярдів євро.
Теги по теме
Коронавирус авиация Австрия Наталия Пристанская
Источник материала
loader
loader