У Брюсселі протест проти расизму завершився масовим побоїщем: фото і відео
У Брюсселі протест проти расизму завершився масовим побоїщем: фото і відео

У Брюсселі протест проти расизму завершився масовим побоїщем: фото і відео

У центрі Брюсселя 7 червня пройшов масовий протест проти расизму. Понад 10 тисяч людей вийшли на вулиці. Завершився мітинг конфліктами активістів з правоохоронцями, розгромом магазинів, бійками. Поліція затримала приблизно 150 людей.

Протест проти расизму у Брюсселі розпочався мирно

Понад 10 тисяч людей вийшли на протест, аби висловити солідарність з демонстрантами в США, а також нагадати про проблеми з расизмом в Європі, пише Actionnewsjax.

Спершу протестувальники хвилиною мовчання вшанували пам'ять вбитого поліцейським афроамериканця Джорджа Флойда.

Частина з них тримала білі троянди та плакати про расизм. "Ви думаєте, що вам набридло слухати про расизм? Нам набридло це переживати", "Нема справедливості – нема миру" – писало на них.

Крім того, люди мали плакати з іменами людей, які загинули в Європі від рук поліції.

Акція набрала агресивного характеру

Згодом протестувальники почали конфліктувати з поліцією. Вони трощили магазини, автомобілі, билися. 

У результаті для розгону активістів правоохоронці застосували водомети. Приблизно 150 учасників мітингу затримали.

У столиці Бельгії провели акцію проти расизму, яка завершилася арештами

У Брюсселі протест проти расизму завершився масовим побоїщем: фото і відео - Фото 1 У Брюсселі протест проти расизму завершився масовим побоїщем: фото і відео - Фото 2 У Брюсселі протест проти расизму завершився масовим побоїщем: фото і відео - Фото 3 У Брюсселі протест проти расизму завершився масовим побоїщем: фото і відео - Фото 4 У Брюсселі протест проти расизму завершився масовим побоїщем: фото і відео - Фото 5 У Брюсселі протест проти расизму завершився масовим побоїщем: фото і відео - Фото 6 У Брюсселі протест проти расизму завершився масовим побоїщем: фото і відео - Фото 7 У Брюсселі протест проти расизму завершився масовим побоїщем: фото і відео - Фото 8 У Брюсселі протест проти расизму завершився масовим побоїщем: фото і відео - Фото 9 У Брюсселі протест проти расизму завершився масовим побоїщем: фото і відео - Фото 10 У Брюсселі протест проти расизму завершився масовим побоїщем: фото і відео - Фото 11 У Брюсселі протест проти расизму завершився масовим побоїщем: фото і відео - Фото 12

Протести проти расизму у Брюсселі: дивіться відео

Вбивство Джорджа Флойда і протести: коротко

  • Масові протести у США стали наслідком вбивства афроамериканця Джорджа Флойда. Його при затриманні задушив працівник поліції.
  • Через це країну охопили масові протести. Справа отримала й політичне забарвлення, коли протест підтримав і головний конкурент Трампа на виборах Джо Байден.
  • Згодом мітинги проти расизму і свавілля поліції почали проводити в різних куточках світу.
Теги по теме
полиция Бельгия Наталия Пристанская
Источник материала
loader
loader