КНДР розриває усі зв'язки з Південною Кореєю
КНДР розриває усі зв'язки з Південною Кореєю

КНДР розриває усі зв'язки з Південною Кореєю

Північна Корея заявила, що опівдні вівторка, 9 червня, вона припинить усі транскордонні лінії зв’язку з Південною Кореєю через "листівки проти КНДР", які продовжують потрапляти до країни через кордон.

Про це повідомляє The Associated Press із посиланням на північнокорейські ЗМІ.

У КНДР таке рішення назвали "першим кроком до рішучості повністю припинити всі засоби зв'язку з Південною Кореєю та позбутися інших непотрібних речей".

За даними журналістів, відповідне рішення прийняла сестра північнокорейського лідера Кім Йо Чен, яка є неофіційним керівником апарату Кім Чен Ина.

Зазначається, що між країнами також будуть перервані військові та політичні зв'язки. 

Раніше КНДР попереджала про ймовірне припинення військової угоди 2018 року з Південною Кореєю. Підставою для заяви стали "тисячі листівок проти КНДР", які були відправлені на її територію за допомогою повітряних куль. 

"Цілком очевидно, що південнокорейській владі доведеться заплатити високою ціною, якщо вони дозволять цій ситуації тривати", - казала Кім Йо Чен.

Сестра лідера Північної Кореї також заявляла, що КНДР може назавжди закрити офіс зв'язку "Північ-Південь" і міжкорейський промисловий парк в прикордонному місті Кесон. 

Зазначимо, що у поширених листівках активісти засудили Кім Чен Ина за його політику щодо ядерної зброї та придушення прав людини. 

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader