Під час суду по збитому боїнгу МН17 в Гаазі показали фото транспортування Бука
Під час суду по збитому боїнгу МН17 в Гаазі показали фото транспортування Бука

Під час суду по збитому боїнгу МН17 в Гаазі показали фото транспортування Бука

Сьогодні, 9 червня, у Гаазі під час суду у справі збитого боїнга МН17 показали фотографії транспортування Бука. Також свідчення дав водій вантажівки, який підтвердив викрадення транспорту за дев'ять днів до катастрофи. Про це повідомляє голландське видання nu.nl.

На фото видно процес транспортування російської установки Бук. За даними слідства, саме з цієї установки був збитий літак Малазійських авіаліній. 

Зазначається, що сторона звинувачення пояснила перевірку достовірності зібраних фотодоказів. Зокрема, був знайдений власник вантажівки, який транспортував Бук. Він підтвердив, що незаконні збройні формування захопили транспорт за дев'ять днів до катастрофи. Інформацію також підтвердив один з представників НВФ, якого на суді не називають.

За словами прокурора, справжність фото перевірена на основі даних з відкритих джерел, а також експертних оцінок у сукупності з показаннями свідків.

Крім того, прокуратура заявила про наявність відео вантажівки, що перевозить Бук під Луганськом без ракети. Спочатку російська сторона підтверджувала справжність відео, але вказувала, що воно зняте на підконтрольній території Україні. Пізніше представники РФ заявили про маніпуляції з відео.

Звинувачення прийшло до висновку про російське походження Бука, оскільки він мав зовнішні ознаки, характерні для установки, зафіксованої на території Росії 23 червня 2014 року.

Мова про конкретний серійному номері 3X2. Проте на прохання про правову допомогу РФ заявила, що цей Бук нібито ніколи не був на території України, і немає необхідності відповідати на запит.

Нагадаємо, 8 червня, у Гаазі розпочався черговий коло судових засідань з приводу збиття пасажирського літака рейсу MH17 над Донбасом в 2014 році.

Источник материала
loader
loader