Інтерв'ю Гіркіна Гордону суд Нідерландів долучить до справи збиття MH17
Інтерв'ю Гіркіна Гордону суд Нідерландів долучить до справи збиття MH17

Інтерв'ю Гіркіна Гордону суд Нідерландів долучить до справи збиття MH17

8 червня у Нідерландах відбулося засідання суду, який розглядає справу збиття Boeing у 2014 році над Донбасом. Суд оголосив, що до справи долучать матеріали інтерв'ю

Від початку першого блоку розгляду обсяг справи збільшився. Зокрема, до неї долучать скандальне інтерв'ю, повідомив головний суддя у процесі Хендрік Стейнхаюс, пише Deutsche Welle.

Загалом справа складає вже понад 40 тисяч сторінок. Її розгляд продовжать у липні.

Гіркін і збиття Boeing 

Тодішній "міністр оборони ДНР" Ігор Стрєлков-Гіркін є одним із чотирьох обвинувачених, кому Нідерланди оголосили підозру. 

Підкреслимо, що в інтерв'ю Гордону Гіркін розповів, що знає про судову справу проти нього. У суді Нідерландів повідомляли, що не змогли особисто вручити Гіркіну підозру і зв'язатися з ним. Відтак, коли ватажок бойовиків Ігор Гіркін сказав, що знає про справу, це нібито має спростити оголошення вироку.

Детальніше про те, які саме вислови з інтерв'ю Гордона використає прокуратура проти Гіркіна і Поклонської, читайте за посиланням.


Збиття Боїнга над Донбасом / Інфографіка 24 каналу

Скандал довкола інтерв'ю Гордона: коротко

  • У травні Гордон опублікував на своюму ютуб-каналі інтерв'ю з "лідером" донецьких сепаратистів Ігорем Гіркіним.
  • Сам журналіст заявив, що зробив ці інтерв'ю за співпраці із СБУ. У відомстві тим часом це і не спростували, і не підтвердили: заявили, що журналіст проявив ініціативу самостійно.
  • Матеріали інтерв'ю аналізують правоохоронці. СБУ вивчатиме можливість долучити їх до офіційного звинувачення Росії в агресії на Донбасі та окупації Криму.
  • Офіс генпрокурора вже виокремив цитати із інтерв'ю, за якими на Гіркіна можна складати обвинувачення.
Теги по теме
Новости Украины Новости политики Война на Донбассе Нидерланды Оккупированные территории MH17 Вероника Климска Пророссийские боевики
Источник материала
loader
loader