19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На заводі "Антонов" мітингували проти звільнення керівника та імовірного розформування підприємства
На заводі "Антонов" мітингували проти звільнення керівника та імовірного розформування підприємства

На заводі "Антонов" мітингували проти звільнення керівника та імовірного розформування підприємства

Працівники державного підприємства "Антонов" сьогодні, 9 червня, під час обідньої перерви протестували через можливе розформування підприємства та рішення концерну "Укроборонпром" щодо звільнення директора заводу Олександра Донця. Водночас в Укроборонпромі, до складу якого входить завод "Антонов", пояснили своє рішення незадовільною роботою менеджменту.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Співробітники заводу зазначили, що у структурі підприємства є два основних підрозділи - виробничий і авіатранспортний. Останній спеціалізується на вантажних перевезеннях, і саме він заробляє гроші, які потім витрачають на виробництво і проєктування літаків та авіаприладів. Ці підрозділи нібито Укроборонпром планує відділити один від одного.

"Приберіть авіакомпанію від ДП "Антонов", віддайте у чужі руки, рівно через два місяці - смерть цього підприємства: ні зарплати, нічого немає. Це все, чого боїться трудовий колектив", - зазначив директор авіакомпанії "Авіалінії Антонова" Михайло Харченко.

Працівники заводу розповіли, що керівник заводу "Антонов" Олександр Донець до останнього протистояв цим змінам, тому й в Укроборонпромі ініціювали перевірку та, за її результатами, директора звільнили. Однак, за словами учасників мітингу, жоден із співробітників результатів цієї перевірки поки що не бачив.

Сам Донець наразі перебуває на лікарняному.

Водночас в Укроборонпромі повідомляють, що його звільнили, бо під час перевірки виявили чимало порушень, і це - далеко не останнє звільнення на "Антонові". Матеріали справи передали до Служби безпеки України та Національного агентства з питань запобігання корупції. 

"Результати перевірки достатньо аргументовано показують, що матеріали до правоохоронних органів направлені недаремно. Звільнення було реалізовано у рамках 41 статті Кодексу законів про працю, яка передбачає припинення повноважень відповідної посадової особи, і, власне, це точне юридичне формулювання, яке було сьогодні застосоване щодо цієї посадової особи", - повідомив заступник гендиректора Укроборонпрому з безпеки Костянтин Бушуєв.

Долю заводу "Антонов" сьогодні, 9 червня, обговорювали і під час засідання комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки. У комітеті зазначають, що вплинути на рішення Укроборонпрому щодо звільнення директора не можуть, проте зі співробітниками ще матимуть розмову, оскільки депутати хочуть повернути серійне виробництво для потреб, зокрема, нацбезпеки і оборони.

"Співробітники таки вимагають не звільняти директора. Сьогодні, кажуть, виходили на мітинг під час обідньої перерви, щоби виробництво не зупиняти. Однак якщо їхніх вимог не почують, знову вийдуть на мітинг. І він буде набагато численнішим", - сказав голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич.

Відео Працівники заводу "Антонов" виступають проти звільнення директора та можливого розформування

Мітинг на заводі "Антонов". Співробітники протестують проти звільнення директора та можливого розформування підприємства. В "Укроборонпромі" своє рішення пояснюють незадовільною роботою менеджменту "Антонова".  

Нагадаємо, сьогодні, 9 червня, державний концерн "Укроборонпром" ухвалив рішення про припинення повноважень президента підприємства ДП "Антонов" Олександра Донця.

Источник материала
Поделиться сюжетом