Справа МН17: з тіл жертв витягнули 29 осколків "Бука"
Справа МН17: з тіл жертв витягнули 29 осколків "Бука"

Справа МН17: з тіл жертв витягнули 29 осколків "Бука"

Нідерландський інститут судової експертизи порівняв фрагменти ракет і констатував схожість з «Буком» нового типу, що заперечувала Росія.
REUTERS
REUTERS

Про це пише urdupoint.

«У тілах екіпажу виявлено 29 сталевих осколків. Один з них мав форму «метелика». Судмедексперт виявив його у тілі капітана екіпажу», – сказав журналістам прокурор Тейс Бергер.

У кабіні літака виявили ще один осколок у формі метелика. Це були таких два осколки з 370 знайдених.

Нідерландський інститут судової експертизи порівняв фрагменти ракет і констатував схожість з «Буком» типу 9М38М1.

Як повідомляв УНІАН, 9 березня розпочався судовий процес щодо перших чотирьох підозрюваних у справі щодо збиття літака рейсу МН17, однак підозрювані громадяни РФ Ігор Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов і українець Леонід Харченко не з’явилися на судове засідання.

Водночас суд готовий заочно вести процес у справі MH17 без присутності підозрюваних. У засіданні брали участь захисники Пулатова – два адвокати з нідерландської юридичної компанії Sjöcrona Van Stigt. Також на слуханнях була присутня російська адвокатка Олена Кутьїна.

Суддя Гендрік Стейнгаюс повідомив, що матеріали справи MH17 налічують 36 тис. сторінок і мають величезну кількість мультимедійних файлів у цифровому форматі. До суду від прокурорів надійшла інформація, що станом на зараз 49 родичів бажають скористатися правом виступу у суді, 82 – бажають подати письмову декларацію щодо очікувань від суду і 84 – бажають подати заяву з вимогою виплати компенсації.

Довідка УНІАН. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією Донецької області. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Спільна слідча група встановила, що літак збила ракета, випущена з російського комплексу "Бук".

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Источник материала
loader
loader