19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ІФА-тестування підготує Тернопільщину до ймовірної другої хвилі COVID-19 - Овчарук
ІФА-тестування підготує Тернопільщину до ймовірної другої хвилі COVID-19 - Овчарук

ІФА-тестування підготує Тернопільщину до ймовірної другої хвилі COVID-19 - Овчарук

КИЇВ. 10 червня. УНН. Тернопільська область отримала ІФА-тести для визначення наявності антитіл до COVID-19. Це допоможе області краще підготуватися до ймовірної другої хвилі пандемії. Про це у своєму Facebook повідомив голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, передає УНН.

Він уточнив, що ІФА-тестування проводитимуть у трьох лабораторіях області. Мова про Тернопільську обласну університетську лікарню, другу міську лікарню міста Тернопіль, Теребовлянську центральну районну лікарню.

"Саме у цих закладах є всі умови, щоб максимально швидко за один, максимум - за два тижні провести обстеження. Такі обстеження дадуть нам можливість з'ясувати наявність імунітету до коронавірусу у наших краян, а відтак краще підготуватися до ймовірної другої хвилі епідемії (пандемії - ред.)", - додав голова облради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські розробники представили нові ІФА-тести на COVID-19 третього покоління.

Тестування здійснюватимуть безкоштовно.

"Найперше тестуватимуть категорії громадян, які перебувають у групі ризику, зокрема - медичних працівників та членів їхніх родин, громадян із вразливих категорій", - уточнив Овчарук.

Нагадаємо, як повідомлялося в УНН, у регіонів виникають складнощі із придбанням ІФА-тестів через застарілу постанову КМУ. Її не оновлюють з 20 травня й досі, попри наказ МОЗ №1227 від 20 травня 2020 року про обовязковість ІФА-скринінгу.

Губернатори вже апелюють до Шмигаля і сподіваються, що він таки усуне перепони на шляху діагноситки COVID-19. 

Як повідомлялося в УНН, з початку пандемії коронавірус в Україні підтвердили у 5 184 медиків.

Теги по теме
Коронавирус
Источник материала
Поделиться сюжетом