Не побачив, що підлоги немає і впав униз: нові подробиці та причини обвалу будинку в Одесі
Не побачив, що підлоги немає і впав униз: нові подробиці та причини обвалу будинку в Одесі

Не побачив, що підлоги немає і впав униз: нові подробиці та причини обвалу будинку в Одесі

Під завалами будинку, який рухнув уночі в на вул. Ясній, 10 в Одесі, нікого немає, за попередніми даними.Усього з будинку евакуювали 25 жителів, один чоловік постраждав - у нього рвана рана ноги. Невістка постраждалого чоловіка Людмила Фараджева розповідає, що її свекор впав із 3-го поверху."Чуємо, будинок тріщить, ледве встигли вискочити з сином з третього поверху. Батько вийшов з кімнати і через пил не побачив, що підлоги немає. Упав вниз. Травма стегна, обірвало нігті з пальців ноги. Він зараз у друзів, ввечері поїдемо на перев'язку", - розповіла жінка, передає "Думская".Також вона додала, що недавно в порожній квартирі на другому поверсі була витік води. Мешканці скаржилися, але безрезультатно.

За попередніми висновками фахівців, причина обвалення - комплексна. Частково, обвал стався через витік води, частково - через допущені мешканцями порушення при ремонті квартир."Попередньо, причиною могла бути самовільна реконструкція в квартирі на четвертому поверсі. На дерев'яних перекриттях залита бетонна плита. Буде замовлена експертиза, яка визначить причину обвалення. У лютому до нас зверталися мешканці, які повідомили, що у них з'явилися тріщини на першому поверсі. ЖКС "Фонтанський" встановив маяки, які до сьогоднішнього дня були в нормальному стані. ЖКС зверталася в управління охорони культурної спадщини з проханням обстежити будинок і вжити заходів", - розповіла заступник директора департаменту міського господарства Одеської міської ради Наталія Мостовських.
У ДСНС кажуть, що залучили до рятувальних робіт більше 50 чоловік особового складу та 6 одиниць техніки. На місці також працюють і кінологи.Усього в будинку, який побудували ще в 1912 році, зареєстровані 35 осіб. Будівля - "будинок Бєляєвої" - пам'ятник архітектури місцевого значення.
Обвал частини будинку в Одесі по вул. Ясній, 10 стався 10 червня близько 03:09. Це вже четвертий обвал у місті за останні 4 місяці.

Источник материала
loader
loader