У Мінекономіки назвали умови та терміни зростання української економіки
У Мінекономіки назвали умови та терміни зростання української економіки

У Мінекономіки назвали умови та терміни зростання української економіки

Економіка України може почати своє відновлення в третьому кварталі 2020 року, а у четвертому, це зокрема, в жовтні-грудні, перейде до зростання. Втім, це можливе за умови, що ситуація з поширенням коронавірусубуде стабілізовуватися.

Такі прогнози дав глава Міністерства економічного розвитку України Ігор Петрашко на брифінгу 16 червня, передає УНІАН.

"Тенденція червня йде на поліпшення. Ми бачимо, що йде відкриття торговельних закладів, є пожвавлення процесів і між областями. Все починає активніше рухатися. Тенденція на поліпшення йде. На третій квартал ми очікуємо відновлення виробництва, торгівлі та надання послуг. І в четвертому кварталі очікуємо зростання. Знову ж таки, за умови, що у нас не буде істотного відкату з точки зору зростання захворюваності", - прокоментував міністр.

Водночас, Петрашко уточнив, що від початку року почали падати сектори економіки, які стосуються перевезень.

"Другий квартал, зрозуміло, що буде в мінусі. За квітень вже є цифри, і є попередні цифри за травень. Повністю впав сектор перевезень, істотно впали вантажоперевезення ... Сектори, які скорегувалися, це торгівля. Ми бачимо зупинку авіаперевезень", - додав він.

Водночас прем’єр-міністр Денис Шмигаль раніше заявив, що очікує на відновлення економіки України вже у другій половині 2020 року. Однак у МВФ висловили думку, що Україна може не швидко оговтатися від економічного спаду, викликаного коронавірусом. Відновлення економіки може затягнутися до 2024 року.  

Нагадаємо, одним із пріоритетних завдань уряду для подолання наслідків економічної кризи, спричиненої пандемією COVID-19, є створення робочих місць для мікро- та малого бізнесу.  

Відео Єврокомісія пропонує направити 750 мільярдів євро на відновлення економіки ЄС після пандемії

План з порятунку економіки ЄС після пандемії оприлюднили напередодні у Брюсселі. Єврокомісія пропонує створити фонд у розмірі 750 мільярдів євро. Розраховують, що 500 мільярдів - це будуть гранти, а 250 - кредити. Долю цього плану вирішуватимуть лідери ЄС під час саміту 19 червня.

Єврокомісія пропонує направити 750 мільярдів євро на відновлення економіки ЄС після пандемії
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader